Hyppää pääsisältöön

Tällä viikolla musiikissa: ABREU vapautui studiossa, Cheekin lisäkeikka herätti keskustelua ja debyyttialbuminsa julkaissut View kertoi pakkolomastaan

Tällä viikolla musiikissa -juttusarja koostaa viikon kiinnostavimmat biisit ja musiikki-ilmiöt yhteen.

Nämä henkilöt ovat puhuttaneet musassa tällä viikolla. // Kuva: View'n kuva: Karim Saheb, ABREUn kuva: Nelli Kenttä / YleX, Cheekin kuva: Jonas Lundqvist

Cheekin Valot sammuu -jäähyväiskeikan liput myytiin loppuun alle minuutissa ja lisäkeikasta tiedotettiin vain neljä minuuttia tämän jälkeen. Kirjoitimme kommentin siitä, että lisäkeikat eivät välttämättä ole reiluja kaikkien fanien kannalta. Cheekin keikkamyyjä Juha Kyyrö Fullsteamilta kertoi, miten päätökset lisäkeikoista tehdään.

Tapasimme Anna Abreusta ABREUksi nimensä vaihtaneen laulajan, joka julkaisi hiljattain ärsyttävän ja kiinnostavan Soo soo -sinkun. ABREU kertoi, kuinka hän uskaltaa nykyään kertoa hulluimmatkin ideansa studiossa.

Englanniksi räppäävä View julkaisi Leave A Comment -debyyttialbuminsa. Levyn oli tarkoitus ilmestyä jo viime keväänä, mutta lähes valmiin albumin materiaalit varastettiin keikkareissulla Saksassa. Viime kesänä View uupui ja määrättiin pakkolomalle.

YleX:llä alkoi tällä viikolla 100 suurta suomalaista hip hop -biisiä -äänestys, joka jatkuu 4. joulukuuta saakka. Biisejä kuullaan YleX:llä Lyömättömien ja DJ Mista S:n lähetyksissä lauantaina 9. joulukuuta.

YleX käynnisti yhdessä Isac Elliotin kanssa I Wrote A Song For You, Isac -skaban, johon on tullut jo paljon demoja. Kisassa kuka tahansa voi siis lähettää esimerkiksi melodian pätkän tai valmiin demon itse tekemästään kappaleesta. Ikke työstää biisin kisavoittajan ideasta.

Lisäksi kävimme jo viime viikonloppuna norjalaissensaatio Marcus & Martinuksen keikalla Hartwall Arenalla sekäPyhimyksen keikalla Valkoisessa salissa, jossa hän esitti ensi vuonna ilmestyvän Tapa poika -albuminsa ennakkoon.

Viikon mielenkiintoisimmat uutuusbiisit voit kuunnella alta Parasta nyt -listalta.

Tällä viikolla YleX:n soittolistalle lisättiin nämä kappaleet:

WALK THE MOON: One Foot
ED CASPIAN: Bad To The Bone
JASON DERULO: Tip Toe
SEEB feat. SKIP MARLEY: Cruel World
CLEDOS feat. KUBE: Bägi
MIO: Find It

YleX:n soittolistaa voit kuunnella myös Spotifyssa, YouTubessa ja Apple Musicissa.

Ota haltuun myös YleX:n perjantai-iltojen konemusiikkiguru DJ Orionin ja YleX:n lauantai-iltojen urbaanin musiikin ohjelman DJ Mista S:n timanttiset soittolistat.

Uuden musiikin viikko -ohjelma koostaa viikon kiinnostavimmat musiikkitapaukset radiossa joka lauantai klo 11–13.

Nosteessa-juttusarjassa esiteltiin tällä viikolla GEA

Lisäksi YleX:n YouTube-kanavalla julkaistiin Reino Nordinin cover-versio Post Malonen Congratulations -biisistä YleX Livessä.