Hyppää pääsisältöön

Kätilö – sota-aikaan sijoittuva rakkaustarina

Kätilö-elokuva kertoo suomalaisnaisen ja saksalais-suomalaisen SS-upseeriin rakkaudesta. Pääosissa Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen.
Helena (Krista Kosonen) ja Johannes (Lauri Tilkanen). Kätilö-elokuva kertoo suomalaisnaisen ja saksalais-suomalaisen SS-upseeriin rakkaudesta. Pääosissa Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen. Krista Kosonen,Lauri Tilkanen,Yle TV1,Kätilö

TV1 maanantaina 30.12.2019 klo 21.00 - 22.55, Areenassa

Lapin sodan aikana Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena (Krista Kosonen) rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannekseen (Lauri Tilkanen). Johannekselle Helena on Villisilmä – kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima.

Menneisyys ja tulevaisuus

Helena seuraa suurta rakkauttaan Titovkan vankileirille Petsamoon, ja uhmaa niin omatuntoaan kuin yleistä moraalia. Rakkaudesta huolimatta Helena ja Johannes eivät voi poistaa menneisyyttään eivätkä muuttaa tulevaa.

Antti J. Jokisen ohjaama elokuva Kätilö (16) perustuu kirjailija Katja Ketun samannimiseen, palkittuun menestysromaanin.

Muissa rooleissa näyttelevät Pirkka-Pekka Petelius (Jouni), Tommi Korpela (Gödel), Leea Klemola ( Aune), Seppo Pääkkönen (Björne), Elina Knihtilä (Heta) ja Johannes Brotherus (Aleksei).

Kososelle useita palkintoja

Krista Kosonen palkittiin Jussi-patsaalla parhaasta naispääosasta ja Pirkka-Pekka Petelius parhaasta miessivuosasta vuonna 2016. Kosonen sai myös parhaan naispääosan palkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

International Historical Film Festivalilla Belgian Waterloossa elokuva palkittiin lokakuussa 2015 parhaan elokuvan palkinnolla ja Krista Kosonen parhaan naisnäyttelijän palkinnolla.

Käsikirjoitus: Antti J. Jokinen ja Katja Kettu. Kuvaus: Rauno Ronkainen. Musiikki: Pessi Levanto. Tuotanto: Solar Films/Markus Selin ja Jukka Helle, 2015. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.