Hyppää pääsisältöön

Pilkkuja ja pikkuhousuja – Matti Ijäksen karu komedia

Matti Ijäksen karu komedia kertoo kiertävistä runoilijoista ja luomisen tuskasta. Päärooleissa Paavo Pentikäinen ja Liisa Mustonen.
Elokuvan päärooleissa ovat Paavo Pentikäinen ja Liisa Mustonen. Matti Ijäksen karu komedia kertoo kiertävistä runoilijoista ja luomisen tuskasta. Päärooleissa Paavo Pentikäinen ja Liisa Mustonen. Paavo Pentikäinen,Yle TV1,Matti Ijäs,Liisa Mustonen,Pilkkuja ja pikkuhousuja

TV1 keskiviikkona 29.11.2017 klo 23.00 - 00.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Runoilija Tauno Tane Lintusella (Paavo Pentikäinen) on avioliitto ohi, pankkitili tyhjä ja runosuoni ehtynyt. Kustantajan pitkään odottamasta runoteoksesta on valmiina kannet.

Matti Ijäksen ohjaama karu komedia kertoo kiertävistä runoilijoista ja luomisen tuskasta.

Tane Lintunen kertoo televisiohaastattelussa, ettei runoilija löydä aiheitaan vaan kompastuu niihin: "Kuten vanha ystäväni Maestro sanoo – kun totuus kävelee vastaan, nylje se."

Mies lähtee vaiheikkaalle runomatineakiertueelle yliopistotaustaisen esikoisrunoilijan Tomi Ruskon (Mikko Reitala) kanssa. Runoilijat lukevat runojaan ja esitelmöivät erilaisissa tilaisuuksissa. Lintunen opettaa kollegaansa tarkkailemaan naisia.

Muissa rooleissa nähdään Kristiina Elstelä, Irma Junnilainen, Liisa Mustonen, Marja Packalén, Aake Kalliala, Pirkka-Pekka Petelius, Martti Kaukanen, Esko Hukkanen ja Risto Tuorila.

Pilkkuja ja pikkuhousuja valittiin Cannesin elokuvajuhlien Quinzaine des réalisateurs -sarjaan. Paavo Pentikäinen sai roolistaan parhaan miespääosan Jussin vuonna 1993.

Käsikirjoitus: Matti Ijäs ja Heikki Reivilä. Ohjaus: Matti Ijäs. Tuotanto: Dada-filmi Oy, 1992. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2005.

Kommentit