Hyppää pääsisältöön

Tie hekuman huipulle kulkee kontrollista luopumisen kautta

Marian sitaatti: Turhan häveliäisyyden voi heittää nurkkaan.
Marian sitaatti: Turhan häveliäisyyden voi heittää nurkkaan. Kuva: Yle Vaakakapina,maria jyrkäs

Riittävä itsekontrolli on toimivan arjen apulainen. Kun työ, vapaa-aika ja nukkuminen pysyvät järkevissä mittasuhteissa, tulot vastaavat suunnilleen menoja, syöminen energiantarvetta ja niin edelleen, elämä rullaa päivästä toiseen melko näppärästi.

Se, miten kukin omaa elämäänsä kontrolloi, vaihtelee paljon. Yksi vetää armeijamaisen särmästi päivästä toiseen, toinen ottaa löysemmin rantein.

Mutta on yksi elämänalue, jossa kaikkien kannattaisi luopua kontrollista. Se on seksi.

En tarkoita että pitäisi ryhtyä paneskelemaan ketä tahansa, missä, miten ja milloin tahansa.

Tarkoitan, että kannattaisi pyrkiä luopumaan kaikista sellaisista oman mielen lukoista, jotka jarruttavat nautinnollista seksielämää.

Seksin pelikentällä vallitsee toinen koodisto. Makuuhuoneessa olemme alkukantaisia ja viettiemme ohjaamia.

Silllä vaikka me arjen toimissa olemme sivistyneitä ja hyvätapaisia aikuisia, seksin pelikentällä vallitsee toinen koodisto. Makuuhuoneessa olemme alkukantaisia ja viettiemme ohjaamia. Sellaiset eleet tai puheet, jotka vaikkapa työpaikalla olisivat täysin sopimattomia, ovat juuri sitä mitä tarvitaan jotta halu syttyy.

Voidakseen antautua toiselle ihmiselle, on kumppania kohtaan tunnettava luottamusta ja kumppanin on oltava sen arvoinen. Kun kumpikin tuntee olevansa turvassa toisen syleilyssä, voi yhteinen tutkimusmatka alkaa.

Seuraavaksi kannattaa unohtaa kaikki itsekriittisyys. Jos miettii vaikka vatsamakkaroitaan, sukuelimensä näköä tai kokoa tai sitä mitä ääniä itsestä lähtee seksin aikana, on mahdotonta keskittyä antamaan ja vastaanottamaan nautintoa.

Mitä vähemmän tuhlaa ajatuksiaan oman ulkomuotonsa murehtimiseen, sitä parempaa seksiä on tulossa. Usko pois, ei se toinenkaan ole täydellinen. Eikä se haittaa.

Mitä vähemmän tuhlaa ajatuksiaan oman ulkomuotonsa murehtimiseen, sitä parempaa seksiä on tulossa.

Myös turhan häveliäisyyden voi heittää nurkkaan. Kun seksi tapahtuu vapaaehtoisesti aikuisten ihmisten kesken, eikä ketään vahingoiteta tämän tahtomatta, mikään ei ole liian tuhmaa.

Seksi on oikeasti pimppejä, pippeleitä, peppuja, rintoja, spermaa, limaa, huulia, kieliä, sormia, leluja, ähinää ja hikeä. Eri variaatioiden kokeileminen on iloista, sallittua ja todella nautinnollista. Eikä voi tietää mistä tykkää ja mistä ei, ellei kokeile.

Konttorin Pirkosta voi kuoriutua kinky nautiskelija tai rakennustyömaan Perasta mitä hellin, notkein ja taitavin rakastaja, kun he vaan uskaltavat ylittää omat ennakkoluulonsa ja kokeillen etsiä mistä pitävät.

Ja jos ei tiedä mitä kokeilisi, voi etsiä ideoita pornosta. Vaikka yksin, mutta suosittelen kokeilemaan myös yhdessä.

Konttorin Pirkosta voi kuoriutua kinky nautiskelija tai rakennustyömaan Perasta mitä hellin, notkein ja taitavin rakastaja.

Seksin tutkimusmatkasta ei pidä ottaa paineita. Se on nautinnollista vain kun etenee omaa tahtiaan. Jos on tottunut rakastelemaan peiton alla silmät kiinni pimeässä, ei tietenkään tarvitse väkisin siirtyä saman tien nahka-asuissa päivänvaloon ja panokeinuun.

Itsensä hyväksymisen, luottamuksen, häveliäisyydestä luopumisen ja kokeilunhalun lisäksi on vielä yksi täsmäkeino seksuaalisen nautinnon lisäämiseksi: Puhuminen.

Vaikka rakastavaiset lukisivat toistensa kehoja miten hyvin tahansa, kukaan ei kuitenkaan osaa lukea ajatuksia, eikä mikään ruumiinkieli voita puhumista.

Mikään ruumiinkieli ei voita puhumista.

Kun kertoo toiselle mikä tuntuu hyvältä tai mistä ei pidä, ja kuuntelee kun toinen kertoo omalta osaltaan samat asiat, ollaan jo ohituskaistalla matkalla kohti kliimaksia.

Mutta kaiken tämän onnistumiseksi pitää uskaltaa irrottaa kontrollista. Oikean ihmisen kanssa se on turvallista ja ravitsevaa.

Kun saa antautua toiselle ihan kokonaan, tai kun on lupa viedä toinen hekuman huipulle tajunnan salaisiin paikkoihin, on kyse sellaisesta seksistä, jonka voimin jaksaa olla arjessa se asiallinen ja aikaansaava, kontrollissa oleva tyyppi.

Lue lisää:

Vapaudu sängyssä! Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen viisi vinkkiä, jotka parantavat kehosuhdetta ja nautintoa

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kehottaa kehonkuvan kanssa painiskelevia työstämään itsetuntemusta ja yhteyttä omaan kehoon lempeällä tavalla. Minäkuva, kehonkuva ja seksuaalisuus kulkevat käsi kädessä.

  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina