Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa: Esittelyssä Ani, joka veti debyyttikeikkansa Hartwall Arenalla

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Ani.

Ani. // Kuva: Promokuva

Ani tekee elektronisilla elementeillä kuorrotettua sielukasta poppia.

Uuden musiikin ohjelmien toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

- Anin Intoxicated-biisi hurmaa tyylikkäällä yksinkertaisuudella ja leikkisyydellään, jota tehostavat funkkaavat soundit ja elektropop-elementit. Anin ääni on miellyttävän pehmeä ja kypsän kuuloinen. Englanninkielisellä popilla ei ole helpointa menestyä isosti Suomessa, mutta se on kivaa vaihtelua suomenkielisen popin ylitarjontaan. Lisää biisejä, kokemusta ja itsevarmuutta, niin tulevaisuudessa Ani voisi kiertää vaikkapa Gabriel Lionin kanssa. Muun muassa tubettajana tutuksi tulleella 19-vuotiaalla Anilla on jo yleisöäkin olemassa, joten lähtökohdat uran tekemiselle ovat hyvät.

Haastattelussa Ani

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

- Unelmani on pienestä asti ollut olla joko laulaja tai ammattijalkapalloilija. 16-vuotiaana aloitin Summerissa juontajana, jolloin futistreenit alkoivat jäädä aika usein väliin, ja tajusin, että olen liian huono jalkapalloilija päästäkseni Barcaan, joten musiikki valitsi itsensä. Lisäksi sain julkisesta juontamisesta paljon esiintymisvarmuutta sekä yleisön tekemisilleni, joten arvelin, että nyt jos koskaan täytyy yrittää musahommaa.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

- Tähän mennessä mun musa on ollut soundimaailmaltaan aikalailla jenkkipoppia. Uusimmassa Intoxicated-biisissä on paljon funk- ja afrobeatvaikutteita. Ajan kuluessa haluisin viedä mun musaa myös syvällisempään ja synkempään suuntaan sekä lyyrisesti että soundillisesti, ja monissa julkaisemattomissa biiseissä on soundeja trap-, soul- ja R&B -maailmasta. Olen aikaisemmin halunnut pitää biisien lyriikat mahdollisimman samaistuttavina, mutta kehittyessäni artistina olen huomannut että usein henkilökohtaisimmat biisit koskettavat kuulijaa eniten, vaikkei kuulija välttämättä heti pystyisikään siihen samaistumaan.

Mitkä ovat tähänastisen musiikkiuran suurimmat saavutukset?

- Tähän mennessä suurin musiikillinen saavutukseni on ehdottomasti se, kun pääsin esiintymään Hartwall Arenalle Tubecon-tapahtumaan. Vedin yhden julkaisemattoman biisin akustisena, ja ekan julkaisuni, Savuun. Oli aivan käsittämätöntä päästä huudattamaan niin suurta ihmismäärää, ja testaamaan itsensä esiintymistilanteessa, sillä Hartsu oli mun eka musakeikka koskaan.

Mitä artisteja olet viimeksi kuunnellut Spotifystä tai Youtubesta?

- Olen viime aikoina kuunnellut Billie Eilishiä, My Chemical Romancea, The Weekndiä, Post Malonea, Jenni Vartiaista ja Zaynia. The Weeknd, Zayn ja Post Malone ovat vaikuttaneet minuun suuresti musiikillisesti, ja Jenni Vartiaisella on ihanin ääni koskaan!

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään ? Miksi?

- Jos saisin lämpätä ketä tahansa artistia, lämppäisin varmaankin Justin Bieberiä, koska silloin olisi todennäköisesti aika iso yleisö, jolle esiintyä. JB inspiroi mua musiikillisesti monipuolisuutensa takia. Tuollaisessa tilanteessa voisi olla myös aika hyvä mahdollisuus verkostoitua bäkkärillä.

Miten Intoxiated syntyi ja mistä se kertoo?

- Intoxicated syntyi aika nopeasti, biisi valmistui tuotannollisesti yhdessä päivässä. Halusimme tuottajani kanssa tehdä jotain afrobeat-rytmityksellä. Istuttiin sohvalla ja Aleksanteri Hulkko näpräsi koneellaan erilaisia soundeja, kunnes saatiin biisi kasaan. Sanoitukset syntyivät oman elämäni inspiroimana. Biisi kuvailee humalatilaa säkeistöissä, ja kertsissä paljastetaan, että humala ei johdu alkoholista, vaan humalanomaisesta rakastumisesta tyttöön.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on musiikin parissa?

- Tulevaisuudessa haluaisin tehdä maailmankiertueen ja kokonaisvaltaisen jättishown orkesterin kanssa Madison Squarella tai Wembleyllä. Tai miksei molemmissa? Haluun auttaa ihmisiä omien ongelmiensa kanssa mun musiikin kautta ja auttaa heitä saamaan motivaatiota omiin juttuihinsa. Kuitenkin lähin suunnitelma on kehittyä artistina ja muusikkona mahdollisimman paljon, tehdä erilaisia biisejä sekä brändäytyä vahvasti. Haluaisin myös tehdä biisejä muille artisteille.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!