Hyppää pääsisältöön

Eino Grön on jo miettinyt uransa lopettamista, mutta vielä ei ole sen aika: “Laulan niin pitkään, kun jalka nousee ja ääni kulkee”

Laulaja Eino Grön poseeraa Puoli seitsemän studiossa
Laulaja Eino Grön poseeraa Puoli seitsemän studiossa Eino Grön

Eino Grönin ura se vain jatkuu, ja ensi keväänä mies juhlii 60-vuotista laulajan taivaltaan. Floridassa viihtyvä tangolegenda viettää aiempaa enemmän aikaa koto-Suomessa muistisairautta sairastavan Marjatta-vaimonsa tukena.

Eino Grönin uskomaton ura saavuttaa ensi kevään uuden virstanpylvään. Silloin tulee kuluneeksi 60-vuotta Einon ensisinglen Liian paljon rahaa ilmestymisestä. Eino Grön uskoo, ettei laulajan ura olisi voinut ollut mahdollista, jos kotiasiat eivät olisi olleet kunnossa.

– Pitkä avioliitto on varmasti auttanut, koska ei sitä kuitenkaan yksin olisi voinut elää ja tehdä tätä työtä. Kyllä siinä tausta aina ihmisellä täytyy olla kunnossa, Eino sanoi Puoli seitsemän haastattelussa.

Eino Grön osti asunnon Floridasta jo vuonna 70-luvun lopulla, ja nykyään hän on sekä Suomen että Yhdysvaltojen kansalainen, mutta pitää itseään suomalaisena. Nykyään talvikuukaudetkin kuluvat aiempaa useammin Suomessa muistisairautta sairastavan Marjatta-vaimon tukena.

– Tilanteen huomioon ottaen Marjatta voi ihan hyvin, Grön kertoi.

– Marjatta on aina ollut hyvä kuntoilija, ja edelleen hän kävelee pari-kolme kertaa viikossa. Kun fysiikka on kunnossa, sekin auttaa paljon.

Grönien koti on hoitokodin lähellä, joten perhe voi helposti vierailla hänen luonaan.

– Elämäntilanne on toki vaikea, mutta kyllä tähänkin on jo tottunut.

Keväällä Grön nähdään musikaalissa

Eino Grön on kiertänyt Suomea ristiin rastiin jo yli 60 vuoden ajan, ja sinivalkoista ääntä on kuultu myös maailmalla. Esimerkiksi Kuala Lumpurissa Grön esiintyi suomalaisen ruuan markkinatempauksen yhteydesssä. Uran lopettaminenkin on näillä kilometreillä jo käynyt mielessä.

– Kyllä minä olen ajatellut uran loppumistakin, mutta vielä se ei ole ihan tähdellinen asia. Laulaminen tuntuu luonnolliselta, kun jalka nousee ja ääni kulkee.

Eino Grönin kotikaupungissa Porissa saa keväällä ensi-iltansa Einon elämästä kertova musikaali Tango D’amore. Myös maestro itse nähdään teatterilavalla.

Katso Eino Grönin koko haastattelu Puoli seitsemässä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän