Hyppää pääsisältöön

Major Lazerin Jillionaire kertoi Slush Musicissa, että voisi tehdä enemmänkin musaa suomalaisartistien kanssa – olisiko kyseessä seuraavaksi Isac Elliot tai Alma?

Rento maailmantähti Jillionaire toi Slush Musiciin kaivattua tähtipölyä.

Major Lazerin Jillionaire Slush Musicissa. // Kuva: Slush Music/Julius Konttinen

Major Lazer -yhtyeestä tuttu tuottaja Jillionaire vierailee parhaillaan Suomessa. Eilen 28. marraskuuta hän puhui Helsingin Kaapelitehtaalla Slush Musicin päälavalla. EDM-tähti on käynyt aiemminkin Suomessa, kun hänen yhtyeensä on tähdittänyt sekä Ruisrockia että Flow Festivalia.

- Kiva olla taas Suomessa. Helsinki on mielenkiintoinen kaupunki. Toivottavasti voin oppia teiltä kaikilta asioita, Jillionaire eli Christopher Leacock sanoi heti alkuun Slush Musicissa.

Rennolta vaikuttava huipputuottaja Jillionaire on tehnyt suomalaisyhteistyötä aiemmin muun muassa Saaran eli Sara Forsbergin kanssa. Tuosta yhteistyöstä syntyi All the Love -niminen kappale. Tähtituottaja kertoo, että aikoo tavata myös tällä reissulla jonkun suomalaisartistin, mutta ei paljasta siitä vielä tarkempia yksityiskohtia. Voisikohan kyseessä olla vaikka Alma tai Isac Elliot? Se selvinnee myöhemmin.

Jillionaire korostaa Slush Musicin lavalla, ettei halua dissata ketään suomalaisartistia, vaikka pienestä maasta onkin vaikeampaa ponnistaa maailmalle. Hän sanoo suoraan, että suurkaupungit, kuten Berliini ja New York tarjoavat paremman lähtökohdan breikkaamiselle, mutta kaikki on mahdollista, kun tekee vain mahdollisimman hyvää musiikkia.

- Mielestäni suomi kuulostaa haltiakieleltä. Kaikki musiikkitrendit tulevat ja menevät aalloissa. Nyt on pinnalla paljon karibialaisia rytmejä, mutta on niitä ollut ennenkin. Esimerkiksi Sean Paul on tehnyt sellaista musiikkia ja tekee edelleen.

Jillionairella on paljon kokemusta fiittibiiseistä ja tuottamisesta muille artisteille. Esimerkkinä muun muassa Suomessa todella striimattu Cold Water -kappale, jossa fiittaa Justin Bieber ja MØ.

- On tärkeää tehdä työtä ennemmin niiden kanssa, jotka ovat innostuneita kuin mahdollisimman isojen artistien kanssa. Haluamme tehdä cooleja juttuja ja haastaa sitä, miltä musiikin kuuluu kuulostaa. Esimerkiksi tanskalaisartisti MØ ei ollut kovin tunnettu ennen yhteistyötä.

Täytyy muistaa, että Jillionaire puhuu amerikkalaisesta näkökulmasta, sillä Suomessa MØ oli ja on tunnetumpi kuin ison meren takana.

Jillionairen oman uran ja yhtyeensä Major Lazerin suosion kulmakiviin liittyy tuottajan mukaan uskallus.

- Emme pelkää kokeilla uusia juttuja. Kokeilemme eri soundeja ja ideoita. Alaan pätee sanonta, että olet juuri niin hyvä kuin seuraava projektisi.

Jillionaire ottaa esille sen, kuinka kilpailu musiikkialalla kovenee jatkuvasti, sillä lähes kaikilla on välineet musiikin tekoon kotona.

- Nuoret artistit pyrkivät tekemään nykyään mahdollisimman globaalia musiikkia mahdollisimman suurelle yleisölle.

Lopuksi Jillionaire kertoo, että hän haluaa tavata Suomessa paljon ihmisiä ja keskustella uusista ideoista.

Slush Musicin päälavan juontavat YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musiikkitoimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa. // Kuva: Slush Music/Julius Konttinen

Lisää musiikkia Slush Musiciin

Artisti ja yrittäjä Jillionaire toi piristävää tähtipölyä Slush Musicin bisnespainotteiseen puhujaputkeen. Artistipuhujia oli Slush Musicin aloituspäivässä hyvin vähän, vaikka ohjelmistoon olisi tuonut hyvää maustetta monet kotimaisetkin artistit. Toki kaikki taiteilijat eivät ole lahjakkaita bisneksessä, mutta todella monilla kotimaisillakin tähdillä on omat firmat.

Myös kotimaisia tähtituottajia olisi voitu hyvin kutsua mukaan keskusteluun tuomaan esille erilaisia näkökulmia. Vaikka MGI olisi kiinnostava puhuja Slush Musicissa. Hänellä on myös oma yritys ja hän on huipputuottaja. Myös Apulanta-yhtyeellä on paljon kokemusta bisneksestä muun muassa oman levy-yhtiön kautta. Lisäksi Nightwishin Tuomas Holopainen olisi kiinnostava puhuja, sillä hänellä on laajaa kokemusta myös ulkomaisesta bisneksestä niin musiikin kuin elokuvienkin parista. Lisäksi Cheek tai Elastinen olisivat voineet erittäin hyvin olla puhumassa bisneksistään.