Hyppää pääsisältöön

Miten Marcus & Martinus onnistui valloittamaan sydämet? Dokumentti seuraa duoa kotona, keikalla ja kulissien takana

Missä Marcus & Martinus, siellä faneja tungokseksi asti. Norjalainen popduo villitsi suomalaiset faninsa loppuunmyydyssä konsertissa marraskuussa. Seuraava keikka on jo ensi helmikuussa Helsingissä. Areenaan julkaistu dokumentti tarjoaa sitä odotellessa faneille eli "MMerseille" apua vieroitusoireisiin.

Dokumentti Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin palaa Marcuksen ja Martinuksen lapsuuteen asti. Kotivideot paljastavat, miten identtiset kaksoset syttyivät musiikista jo polvenkorkuisena ja kuinka he saivat artistinuralleen ensikipinän lomamatkalla Thaimaassa.

Pian tie vei Norjan Melodi Grand Prix Junior -kilpailuun. Poikaenergia lumosi norjalaiset, ja kisasta heltisi voitto kappaleella To dråper vann. "Kaksi vesipisaraa" kertoo – mistä muustakaan kuin – Marcuksesta & Martinuksesta.

Me ollaan tehty kaikki yhdessä. Yhteistyö on sujunut hyvin, mutta kumpikin haluaa olla paras.― Marcus

Dokumentin keskipisteessä ovat parin vuoden takaiset tapahtumat, jolloin kaksikko jo herätti hysteriaa Norjassa. Se villitsi yleisön kesäkonsertissa Oslossa, mutta seuraava unelma oli vielä korkeammalla: saada pääkaupungin Spektrum-areena myydyksi viimeistä penkkiriviä myöten täyteen.

Matkalla unelmiin on kuitenkin mutkia. Arki on muuttunut paljon siitä, mitä rauhallinen kotielämä oli Troforsissa, pienessä 800 asukkaan kylässä.

Marcus ja Martinus sekä heidän isänsä Kjell-Erik Magnussen istuvat takahuoneessa konserttipaikalla.
Isä Kjell-Erik matkaa poikiensa mukana tien päällä ja on tärkein tuki vaikeinakin hetkinä. Marcus ja Martinus sekä heidän isänsä Kjell-Erik Magnussen istuvat takahuoneessa konserttipaikalla. Kuva: Scanbox Entertainment A/S Marcus & Martinus,Kjell-Erik Magnussen

Tuhatpäisen yleisön villitseminen ilta toisensa jälkeen ja median huomion keskipisteenä oleminen uuvuttavat. Veljesten välille syntyy kitkaa. Ujompi Martinus jättäytyy parrasvaloissa paitsioon.

Veljesten isä kulkee kuitenkin aina mukana taustalla. Hän valaa epätoivonkin hetkellä "vesipisaroihinsa" uskoa takahuoneessa, ennen kuin veljekset astuvat lavalle hurmaamaan yleisönsä.

Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin on katsottavissa Yle Areenassa 1.12.2017–28.2.2018. Dokumentti esitetään TV2:ssa 2.12.2017 klo 19.10.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua