Hyppää pääsisältöön

Fifa, jalkapallon mätä perhe? – Jalkapallopomon ex-naisystävä kertoo sisäpiirin loisteliaasta elämästä

Qatar sai järjestettäväkseen jalkapallon MM-kisat 2022. Miten pieni valtio vailla jalkapalloperinteitä sai kunnian?
Amerikkalainen Chuck Blazer oli Fifan avainhenkilöitä. Qatar sai järjestettäväkseen jalkapallon MM-kisat 2022. Miten pieni valtio vailla jalkapalloperinteitä sai kunnian? Yle TV1,Chuck Blazer,Ulkolinja: Fifa, jalkapallon mätä perhe?

TV1 maanantaina 2.7.2018 klo 23.50 - 00.50, uusinta torstaina 5.7. klo 12.20
Yle Areenassa 30 päivää

Kansainvälinen jalkapalloväki hämmentyi, kun upporikas Qatarin valtio sai järjestettäväkseen jalkapallon MM-kisat vuodelle 2022. Miten pieni aavikkomaa vailla jalkapalloperinteitä sai tämän kunnian?

Fifa-perheen luksuselämää

MM-kisaisännyyteen liittyvistä tapahtumista, taustoista ja dramaattisista seurauksista kertoo nyt ensimmäistä kertaa Kansainvälisen jalkapalloliiton, Fifan, sisäpiiriläinen.

Amerikkalainen näyttelijä Mary Lynn Blanks vietti vuosikymmenen ajan luksuselämää Fifan johtokunnan jäsenen Chuck Blazerin naisystävänä ja osana Fifa-perhettä.

Blanks kiersi Blazerin mukana maailmalla, tallensi kamerallaan pariskunnan elämää ja paljastaa ehkä historian suurimman urheiluskandaalin. Blanks kertoo tanskalaisdokumentissa uskomattomia yksityiskohtia ylellisestä elämästä.

Minkälaista oli kulissien takainen korruptio?

FBI:n tiedonantaja

Viime kesänä kuollut Chuck Blazer oli Fifan avainhenkilöitä ja vaikutti järjestön johtokunnassa. Häntä kutsuttiin Pohjois-Amerikassa Fifan kummisedäksi.

Blazer joutui suostumaan FBI:n tiedonantajaksi ja hän luovutti Yhdysvaltain viranomaisille tietoja vuonna 2015 paljastuneesta Fifa-skandaalista.

Dokumentissa kuullaan myös muun muassa Fifan entistä puheenjohtajaa Sepp Blatteria sekä jalkapalloliiton entistä turvallisuuspäällikköä.

Familien FIFA – en kærlighedshistorie. Tuotanto: DR, Tanska, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.