Hyppää pääsisältöön

Alma palkittiin Euroopan tärkeimmällä tulokaspalkinnolla: “Tämä on niin hullua”

Alman palkintoputki jatkuu, nyt artisti on valittu vuoden 2018 European Border Breakers Awards -voittajaksi.

Alma valittiin EBBA-palkinnon voittajaksi. // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Alma julkistettiin juuri European Border Breakers Awards 2018 -voittajaksi YleX:n Uuden musiikin aamuvuorossa. Alman yllätti voittouutisilla YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto.

- Tämä on niin hullua. Olen aika sanaton. Nyt ollaan pyörityksessä. Ihan sairaan siistiä, Alma kommentoi voittoaan YleX:lle.

Alma matkustaa tammikuussa Hollantiin ottamaan palkinnon vastaan EBBA-gaalassa.

- On varmaan aika ylpeä fiilis, kun menen paikan päälle. Olen seurannut tätä gaalaa paljon. Tämä on tulokkaille tärkein gaala Euroopassa ja tämän palkinnon on voittanut aiemmin muun muassa Adele ja Dua Lipa. Hienoa, että koko Eurooppa on sitä mieltä, että mulla on hyvä meininki. En ole olettanut tällaisia juttuja.

European Border Breakers Awards eli EBBA-palkinnot jaetaan vuosittain kymmenelle eurooppalaiselle nousevalle artistille, jotka ovat saavuttaneet menestystä ympäri Eurooppaa.

EBBA-palkinto ei ole ainoa merkittävä huomionosoitus Almalla lyhyen ajan sisällä, sillä artisti noteerattiin hiljattain myös erittäin merkittävällä uusia tähtiä ennakoivalla BBC:n Sound of -listalla, joka on ennustanut aiemmin muun muassa Adelen, Sam Smithin ja Ellie Gouldingin tähteyden. BBC on osoittanut aiemminkin tukensa Almalle soittolistauksien muodossa.

- Sain kuulla siitä BBC:n Live Lounge -kuvauksissa. Tosi siistiä! Tämänkin viikon aikana on tullut niin himmeitä uutisia, että ehkä joulun aikana sen vasta ymmärtää. Se rakkaus, mikä BBC:ltä on tullut ensimmäisestä biisistä lähtien on ollut ihan kreisiä

Matka kohti maailmanvalloitusta

Kerrataan vielä, miten tähän on tultu. Alma julkaisi Karma-debyyttisinglensä kesäkuussa 2016. Pian sen jälkeen artisti vieraili myös saksalaisen Felix Jaehnin Bonfire-kappaleella, joka nousi Saksassa singlelistan kolmoseksi.

Tämän vuoden helmikuussa järjestetyssä Emma Gaalassa hän oli ehdolla peräti viidessä eri kategoriassa, joista Alma pokkasi kaksi palkintoa: Vuoden tulokas ja Vuoden vienti -Emma. Jo alkuvuodesta asti oli siis selvää, kuinka merkittävää kansainvälistä uraa Alma tiimeineen rakentaa.

Alman kansainvälinen menestys sai jatkoa keväällä ja kesällä 2017, kun Chasing Highs -single nousi listoille ensin Suomessa ja Saksassa, Itävallassa sekä Sveitsissä, ja myöhemmin Britanniassa ja Irlannissa.

Heinäkuussa 2017 kappale nostettiin brittiläisen BBC Radio 1 -radiokanavan A-soittolistalle, mikä on poikkeuksellinen saavutus suomalaisartistille. Eikä aikaakaan, kunnes Alma jo teki Phases-sinkun jenkkitähti French Montanan kanssa.

Alma voitti hiljattain myös MTV Europe Music Awardsin Suomen kategorian.

- Tämä vuosi on ollut sellainen, että joka puolelta on tullut palkintoja. Pitää rauhoittua hetki, että ymmärtää sen. Ensi vuoden tärkein tavoite on debyyttialbumi, mutta mulla on musiikillinen yllätys aika piankin faneille. Teen koko ajan albumia ja haluan saada siitä mahdollisimman hyvän, Alma kommentoi.

Lue myös:

Alman elämä on niin siistiä, että hän voi hengailla French Montanan kanssa New Yorkissa – Suomessa artisti haluaa tehdä perusjuttuja, kuten juoda kaljaa Kalliossa

Vieraana Alma: Viimeisteltiin Phases Charli XCX:n kanssa Turussa

Jaakko Eino Kaleville iso kansainvälinen palkinto – aiemmin EBBAn ovat voittaneet Emeli Sandé, Adele ja MØ