Hyppää pääsisältöön

Miltä näytti helsinkiläisen porvarisperheen kodissa vuonna 1917? Astu sisään ja katso itse!

Olivia_17-pelin päähenkilö Olivia
Olivia_17-pelin päähenkilö Olivia 1917

Olivia_17 -pelistä ja Seitsemäntoista-dokumenttidraamasta tutun Olivian, Suomen ensimmäisen tubettajan, perheen helsinkiläiseen porvariskotiin voi nyt tehdä virtuaalisen tutustumiskierroksen. Vuoden 1917 koti on kuvattu tyhjillään, joten voit tutkia sitä kaikessa rauhassa. Olivian tubevideot löytyvät hänen huoneestaan. Hauskaa tutkimusmatkaa!

Olivian huone.
Olivian huone. Kuva: Olli Laine / Yle virtuaalitodellisuus,virtuaalimaailma,historia,Suomen historia,Helsinki,Asuntoesittely,virtuaaliympäristö

Virtuaalikierros Olivian kodissa toimii parhaiten kännykällä tai tabletilla.

PS. Tämä "asuntoesittely" on kuvattu studiolavasteissa. Kodissa ei ole kattoa, vaan huoneiden katot on lisätty kuvankäsittelyllä. Joissakin tapauksissa voit kurkistaa naapurihuoneeseen, johon ei ole tehty digitaalista kattoa: näet siellä studion lamppuja ja muita rakenteita. :)

Kuinka katsoa VR-laseilla?

Voit katsoa sisältöä laittamalla puhelimesi VR-laseihin: paina sitä ennen kuvan oikeassa ylänurkassa näkyvää virtuaalilasinäppäintä.

Avaa virtuaalikierros kännykällä ja klikkaa ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa VR-lasit-kuvaketta (näyttö siirtyy ns. tuplanäyttötilaan). Aseta sitten luuri VR-laseihisi ja lasit päähäsi.

Voit avata linkkejä (videoita) tai liikkua huoneistossa (nuolet) kohdistamalla katseesi (ruudulla näkyvä sininen pallukka) videolinkkiin tai valkoiseen nuoleen noin parin sekunnin ajaksi.

Kiitos mielenkiinnostasi!

Palautetta virtuaalikierroksesta
Anna palautetta! Palautetta virtuaalikierroksesta Kuva: Olli Laine / Yle palaute,virtuaalitodellisuus

Meitä ilahduttaa, jos vastaat lyhyeen palautekyselyymme.
Kommentit