Hyppää pääsisältöön

Miten Suomi on sadassa vuodessa muuttunut? Testaa tietosi ja arvioi kehityksen suunta

Presidentti ja rouva Relander äänestämässä presidentin valitsijamiesvaaleissa.
Presidentti ja rouva Relander äänestämässä presidentin valitsijamiesvaaleissa. Kuva: Museovirasto / Pietinen, 1931. Suomi 100,äänestykset,vaalit

Onko liikenteessä entistä turvattomampaa? Joko tuberkuloosi on voitettu tauti Suomessa? Miten innokkaasti suomalaiset ovat äänestäneet presidentinvaaleissa? Piirrä ja testaa tietosi siitä, miten Suomi on muuttunut sadassa vuodessa.

Seuraavat tilastot kertovat viiden eri asian kehityskulusta Suomessa viimeisen sadan vuoden aikana. Tilastot ovat kuitenkin keskeneräisiä - sinun tehtäväsi on arvioida, miten ne jatkuvat tähän päivään asti. Jatka viivaa arviosi mukaan (kursorilla tai sormella piirtämällä) ja paina sen jälkeen Näytä oikea vastaus -nappia. Jos käytät mobiililaitetta, käännä laite vaakasuoraan.

Kuvien grafiikka Miro Johansson.

Taulukot:
Filha: Tuberkuloosi Suomessa vuosina 1930 – 2016
Tilastokeskus: Tieliikenteessä kuolleet vuosina 1930 – 2015
Luonnonvarakeskus: Perunasato vuosina 1920 – 2015
Tilastokeskus: Lukiokoulutus / Ylioppilastutkinnot vuosina 1910 – 2015
Tilastokeskus: Äänestysaktiivisuus vaaleissa 1908 – 2015

Kommentit

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.