Hyppää pääsisältöön

Petri-Ilmari menetti poikansa, mutta sai elämäänsä uuden alun

SuomiLOVE-yllättäjä Petri-Ilmari.
SuomiLOVE-yllättäjä Petri-Ilmari. suomilove

Petri-Ilmarin koskettava ja surua täynnä ollut kohtalo sai yllättävän käänteen musiikin kautta, kuten SuomiLOVEn toisella kaudella kerrottiin. Mitä miehelle kuuluu nyt?

Laukaalainen Petri-Ilmari kertoi SuomiLOVEn toisella kaudella tarinansa, jota yhdenkään vanhemman ei soisi joutuvan kokemaan. Hän poikansa oli menehtynyt vuonna 2010 tapaturmaisesti, ollessaan vain 14-vuotias.

Tuollaisesta kokemuksesta ei pääse koskaan yli. Petri-Ilmari kertoikin, että hänellä on ikuisesti möykky rinnassaan.

Jokaisella pilvellä on hopeareunus, sanotaan. Niin oli myös sillä synkeällä pilvellä, joka Petri-Ilmarin elämää varjosti. Heinäkuisena iltana 2013 nimittäin tapahtui jotain odottamatonta.
Murheen murtama Petri-Ilmari oli tuolloin sosiaalisesti erakoitunut. Tuonakin iltana hän niitti heinää hevosilleen, niiden parissa työskentelystä oli muodostunut hänelle henkireikä.
Työn lomassa Petri-Ilmari katsahti taivaalle. Hän näki kaksi kuumailmapalloa, jotka lipuivat kuin rakastavaiset kohti auringonlaskua. Hän tunsi jonkun tunteen liikahtavan rinnassaan.

Pariisin Kevät puuttui peliin

Kun Petri-Ilmari vähän myöhemmin ajeli kohti kotia, alkoi radiossa soida Pariisin Kevään Kesäyö-kappale. Se hetki muutti Petri-Ilmarin elämän suunnan. Biisi synnytti Petri-Ilmarille hetken mielijohteen: Hän käänsi auton nokan kohti läheistä tanssilavaa.

”En ollut juurikaan käynyt tanssimassa tai muissa riennoissa lapseni kuoleman jälkeen, mutta tuo kaunis näky ja lempikappaleen kuuleminen radiosta saivat minut toisiin ajatuksiin. Niinpä suunnistin entuudestaan tutulle tanssipaikalle ja pohdin, vieläkö sitä osaisin tanssia ruostuneilla taidoillani.”

Tanssilavalla hän tapasi kuin taikaiskusta naisen - joka oli hänkin nähnyt nuo kaksi kuumailmapalloa ja tullut niiden innoittaman tanssilavalle. Siitä alkoi Petri-Ilmarin ja Anna-Liisan tarina.

Kaksikon elämä kulki niin, että noin vuoden kuluttua tapaamisesta he alkoivat puhua lapsen saamisesta. Ajatus pelotti aluksi Petri-Ilmaria kovasti. Mutta niin vain usko yhteiseen tulevaisuuteen kantoi: Anna-Liisa ja Petri-Ilmari saivat lapsen vuonna 2014. Poika nimettiin isänsä mukaan Ilmariksi. Tähän asti tarinassa pääsimme SuomiLOVEn toisella kaudella. Mutta mitä Petri-Ilmarille, Anna-Liisalle ja Ilmarille kuuluu nyt?

Ilmari-poika soittaa kitaraa
Ilmari-poika on kova kitaristi. Ilmari-poika soittaa kitaraa SuomiLOVE

Elämästä voi taas nauttia

Nyt Ilmari on 3-vuotias ja kova poika kiipeilemään, pelailemaan ja soittamaan kitaraa, Petri-Ilmari kertoo. Perhe asuu kahdella paikkakunnalla. Petri-Ilmari asuu Laukaalla, Anna-Liisa ja Ilmari Järvenpäässä. Välimatkasta huolimatta isä ja poika viettävät aikaa yhdessä säännöllisesti.

”Ilmari-poika kasvaa nopsaan ja on perin innokas ja vauhdikas nuorimies. Hän käy isin luona suhteellisen useasti ja on pidetty vieras koko kylällä Vihtavuoressa!” Petri-Ilmari kertoo.

Lapsen kanssa elämän ihmettely on tehnyt Petri-Ilmarille hyvää.

”Pojan kanssa temmeltäessä sitä vanhakin nuortuu”, Petri-Ilmari sanoo.

”Hienoa on elon kulku, varsinkin kun saadaan seurata tuota pienen ihmisen kasvua ja nauttia taas seikkailuista yhdessä kokien ja näkien.”

Katso Petri-Ilmarin SuomiLOVE-yllätys Anna-Liisalle!

SuomiLOVEn 4. kausi alkaa lauantaina 9. joulukuuta klo 21.15 TV1:ssä!

Katso 4. kauden traileri!

Lisää ohjelmasta

Kommentit