Hyppää pääsisältöön

Elina Ravantti Ylen Journalismin akatemian päälliköksi

henkilökuva
henkilökuva Kuva: Yle Kuvapalvelu Päällikkö

Ylen uuden Journalismin akatemian päälliköksi on nimitetty YTM Elina Ravantti. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2018.

Elina Ravantilla on laaja ja monipuolinen kokemus uutistoiminnasta ja journalismista. Tällä hetkellä hän työskentelee Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa ulkomaantoimituksen päällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Aiemmin hän on toiminut mm. Ylen EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä ja Saksan-kirjeenvaihtajana Berliinissä. Vuosina 2011–2012 hän työskenteli Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä.

“Akatemialle haluttiin näkemyksellinen vetäjä, jolla on vahvat näytöt journalistin työstä, journalismin kehittämisestä ja journalistisesta päätöksenteosta. Hän toimii kollegoilleen laatujournalismin intohimoisena edistäjänä ja avaa oppimisen ovet maailman parhaisiin laatumedioihin unohtamatta arkisen toimitustyön vaatimuksia”, sanoo Gunilla Ohls.

“Luotettavan median journalismin suurimmat haasteet nykypäivänä ovat valeuutiset ja sosiaalisen median algoritmien käyttämä valta yleisöihin. Haluan olla tukemassa Ylen ammattilaisia, kun he taistelevat näitä voimia vastaan mahdollisimman laadukkaalla ja luotettavalla journalismilla”, Elina Ravantti toteaa.

Journalismin akatemia käynnistyy vuoden 2018 alussa. Sen tehtävänä on laajentaa Ylen journalistien osaamista sekä vahvistaa journalistisia standardeja ja etiikkaa. Akatemian vetäjä tekee läheistä yhteistyötä Ylen vastaavien toimittajien kanssa ja raportoi vuoden 2018 alusta HR:stä, viestinnästä ja strategiasta vastaavalle johtajalle Gunilla Ohlsille.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Suomen kansallisklassikko Tuntematon sotilas kasvaa näyttäväksi tv-sarjaksi Ylen kanavilla

  Viisiosainen sarja sisältää uutta materiaalia.

  Yle julkaisee ensimmäisenä TV1:ssä ja Yle Areenassa viisiosaisen Tuntematon sotilas -sarjan. Väinö Linnan kansallisklassikoksi muodostuneesta teoksesta kuvattu sarja alkaa TV1:n Kotikatsomossa sunnuntaina 30.12. kello 21.05. Loput neljä jaksoa nähdään tammikuussa sunnuntai-iltaisin kello 21.05. Kaikki viisi osaa julkaistaan kerralla katalogina Yle Areenassa 30.12. Tv-sarja laajentaa lokakuussa 2017 ensi-iltansa saaneen Tuntematon sotilas -elokuvan tarinaa.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Näkymättömästä säestäjästä tuli arvostettu pianopedagogi ja rakastettu musiikkijulkkis

  Meri Louhos kertoo elämästään laajassa artikkelisarjassa.

  Nuoruudessaan Meri Louhos, 91, oli näkymätön pianisti, säestäjä ja improvisoija, jonka nimeä ei aina edes mainittu. Meristä tuli sekä pianotaiteilija, arvostettu pianopedagogi että rakastettu radioääni ja tv-juontaja. Laajassa artikkelisarjassa Meri muistelee pitkää elämäänsä, josta ei seikkailuja puutu.