Hyppää pääsisältöön

Elina Ravantti Ylen Journalismin akatemian päälliköksi

henkilökuva
henkilökuva Kuva: Yle Kuvapalvelu Päällikkö

Ylen uuden Journalismin akatemian päälliköksi on nimitetty YTM Elina Ravantti. Hän aloittaa tehtävässään 1.2.2018.

Elina Ravantilla on laaja ja monipuolinen kokemus uutistoiminnasta ja journalismista. Tällä hetkellä hän työskentelee Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa ulkomaantoimituksen päällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Aiemmin hän on toiminut mm. Ylen EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä ja Saksan-kirjeenvaihtajana Berliinissä. Vuosina 2011–2012 hän työskenteli Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä.

“Akatemialle haluttiin näkemyksellinen vetäjä, jolla on vahvat näytöt journalistin työstä, journalismin kehittämisestä ja journalistisesta päätöksenteosta. Hän toimii kollegoilleen laatujournalismin intohimoisena edistäjänä ja avaa oppimisen ovet maailman parhaisiin laatumedioihin unohtamatta arkisen toimitustyön vaatimuksia”, sanoo Gunilla Ohls.

“Luotettavan median journalismin suurimmat haasteet nykypäivänä ovat valeuutiset ja sosiaalisen median algoritmien käyttämä valta yleisöihin. Haluan olla tukemassa Ylen ammattilaisia, kun he taistelevat näitä voimia vastaan mahdollisimman laadukkaalla ja luotettavalla journalismilla”, Elina Ravantti toteaa.

Journalismin akatemia käynnistyy vuoden 2018 alussa. Sen tehtävänä on laajentaa Ylen journalistien osaamista sekä vahvistaa journalistisia standardeja ja etiikkaa. Akatemian vetäjä tekee läheistä yhteistyötä Ylen vastaavien toimittajien kanssa ja raportoi vuoden 2018 alusta HR:stä, viestinnästä ja strategiasta vastaavalle johtajalle Gunilla Ohlsille.