Hyppää pääsisältöön

Piia Pasanen: "Linnan juhlien pukuloisto sini-valkoista"

Piia Pasanen vieraana Puoli seitsemän ohjelmassa
Piia Pasanen vieraana Puoli seitsemän ohjelmassa Kuva: Puoli seitsemän Piia Pasanen

100-vuotiaan Suomen itsenäisyysjuhlat Presidentinlinnassa täyttyvät pukuloistolla. Pia Pasanen on valmistautunut juhlavastaanottoon perinteiseen tyyliin, opettelemalla vieraiden taustoja ja valitsemalla itselleen juhlapuvun.

Piia Pasasen puku on ommeltu Ylen omassa puvustossa Aalto-Yliopiston opiskelijan Ida-Sofia Tuomiston suunnitelman mukaan.

– Asun pitää näyttää hyvältä, vaikka olisin istunut kolme ja puoli tuntia. Ida-Sofia teki pyynnöstäni puvun, joka etikettiä noudattaen kestää seisomista ja istumista. Tämä juhlapuku on erilainen kuin aiemmat, väljä ja moderni.

Asun pitää näyttää hyvältä, vaikka olisin istunut kolme ja puoli tuntia.

Piia Pasanen uskoo, että tänä vuonna nähdään kansallispukujen ohella runsaasti sinisiä ja valkoisia asuja.

– Hopea oli minulle ykkösvaihtoehto, mutta käytännön syyt johtivat valkoiseen. Lopputulos näyttää hyvältä tv-kuvissa, eikä kangas rypisty.

Piia Pasanen ottaa selfien Linnan juhlien asustaan sovituksen yhteydessä
Piia Pasanen ottaa selfien Linnan juhlien asustaan sovituksen yhteydessä Kuva: Yle/ Piia Pasanen juhlavaatteet,Piia Pasanen

Linnan juhliin on kutsuttu parituhatta vierasta. Osa kutsutuista on julkistanut pukuunsa liittyviä yksityiskohtia.

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi palkittu Heidi Karjalainen on kuvaillut tasavallan presidentin Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukion pukua arvokkaaksi ja elegantiksi.

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on paljastanut pukeutuvansa Anna Ruohosen suunnittelemaan uusiokuidusta valmistettuun juhlapukuun.

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen nähdään Linnan juhlissa Kaisa Turtiaisen suunnittelemassa puvussa, jonka teemana on Suomen valoisat kesäyöt.

Ekomuotiin erikoistunut Paula Malleus suunnitteli Linnan juhliin asun Punaiselle Ristille lahjoitetuista miesten kauluspaidoista. Linnassa sinistä pukua pitää kansanedustaja Tuomo Puumalan puoliso Päivi Tiittanen.

Ekomuotiin erikoistuneen Paula Malleuksen suunnittelema mekko Linnan juhliin
Ekomuotiin erikoistuneen Paula Malleuksen suunnittelema mekko Linnan juhliin Kuva: Kanerva Mantila / Suomen Punainen Risti juhlavaatteet,Suunnittelija Paula Malleus

Juhlat juonnetaan suorana TV1:llä klo 19.00 tuttujen äänien, Piia Pasasen ja Jussi-Pekka Rantasen johdolla. Pukuloistoa kommentoi Jaakko Selin.

Nyt tulee juhlien juhlat

–Tää on 16. kerta, kun olen Linnan juhlilla töissä ja kuudes kerta, kun juonnan. Tehtävä tuntuu aina kunnialta ja erityiseltä. Toki alun glamour juhlista on haihtunut. Mutta, nyt on kovat odotukset. Nyt tulee juhlien juhlat.

Itsenäisyyspäivän juhliminen aloitetaan TV1:llä jo klo 13 alkavassa Kohti Linnan juhlia - lähetyksellä, jossa vierailevat muun muassa Tommi Korpela, Jorma Ollilla ja Johannes Holopainen.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!