Hyppää pääsisältöön

Silta – Miten käy Sagalle ja Henrikille hittisarjan viimeisellä kaudella?

TV1 maanantaina 1.1.2018 klo 22.00 - 23.00 ja sunnuntaisin 7.1. - 18.2.2018 klo 22.00 - 23.00, uusinta torstaisin n. klo 23.25
Huom! Sunnuntaina 28.1. esitettävä jakso presidentinvaalien takia Yle TV2 klo 22.05.
Katsottavissa Yle Areenassa

Valtavan suosion saavuttanut, palkittu tanskalais-ruotsalainen Silta etenee odotettuun neljänteen kauteensa, josta tulee samalla loistavan sarjan loppuhuipennus.

Tuotantokauden ensimmäinen jakso esitetään TV1:llä ja Yle Areenassa maanantaina 1.1. klo 22.00, muut jaksot sunnuntaisin klo 22.00. Presidentinvaalien vuoksi sunnuntaina 28.1. jakso esitetään TV2:lla. Luvassa on kaikkiaan kahdeksan uutta jaksoa.

Henrik tukee ystäväänsä

On kulunut pari vuotta kolmannen kauden häkellyttävistä tapahtumista. Saga Norén (Sofia Helin) istuu vankilassa tuomittuna äitinsä murhasta, mutta vakuuttaa edelleen syyttömyyttään. Kuinka Sagan kaltainen ihminen sopeutuu vankilaelämään, jossa itsemääräämisoikeus rajoittuu siihen, totteleeko vartijoita suosiolla vai ei.

Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) ei ole luovuttanut Sagan suhteen vaan käy tapaamassa ystäväänsä ja koettaa pitää naisen mieltä korkealla. Sagan tuntien tehtävä ei ole helpoimmasta päästä, mutta Henrikillä ei ole vaihtoehtoja.

Sillan juuresta löytyy nainen

Juutinrauman sillan tukipilarin juuresta paljastuu karu näky: nainen on haudattu elävänä hiekkaan ja kivitetty kuoliaaksi.

Tanskan poliisi ryhtyy tutkimaan murhaa. Käy ilmi, että uhri toimi politiikan huipulla. Joutuiko hän päivänpolttavien poliittisten kysymysten uhriksi, vai onko provokatiivisen murhan motiivi jossain syvemmällä?

Uusia todisteita

Kun Sagan tilanne muuttuu ratkaisevasti uusien todisteiden valossa, Henrik haluaa hänet mukaan avustamaan Tanskan poliisia. Aivan kaikki eivät tervehdi ruotsalaiskollegan paluuta riemulla, sillä uusi tulokas syrjäyttää vääjäämättä jonkun toisen.

Sagalle paluu työhön on parasta mitä hänelle voi tapahtua, mutta jopa poliisissa on tehty uudistuksia, jotka ovat hämmentäviä rutiinien varassa elävälle erityislaatuiselle poliisille. Niistäkö johtuu, että Saga alkaa yhtäkkiä kärsiä paniikkikohtauksista ja mieleen palautuu kuvia menneisyydestä. Henrikillä on omat aaveensa, joiden kanssa hän joutuu elämään.

Menneisyyden aaveet

Mitä tanskalaisen naispoliitikon murhan takaa oikein paljastuu? Mitä se ylipäätään kertoo ajastamme ja meistä ihmisistä? Entä kuinka päättyy kahden hyvin erilaisen ihmisen, Sagan ja Henrikin tarina? Saavatko he tahoillaan otteen menneisyytensä aaveista, päästäkseen itsekin eteenpäin omassa elämässään?

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.