Hyppää pääsisältöön

Hirvonen, Rauhala ja Liksom ovat Kirjojen Suomen lainatuimmat - kaikki e-kirjat luettavissa vuoden loppuun saakka!

Pauliina Rauhala, Elina Hirvonen ja Rosa Liksom
Pauliina Rauhala, Elina Hirvonen ja Rosa Liksom Kuva: Yle/Annukka Palmén-Väisänen Kirjojen Suomi,Elina Hirvonen,Rosa Liksom,Pauliina Rauhala

Kirjojen Suomessa on luettu kirja kultakin Suomen itsenäisyyden vuodelta. Kirjoja on voinut lukea ilmaiseksi sähköisinä ja verkkokirjasto on avoinna vuoden loppuun saakka. Tähän mennessä kirjoja on lainattu 25 000 kertaa. Luetuimpia e-kirjoja ovat olleet Elina Hirvosen Kun aika loppuu (2015), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (2013) ja Rosa Liksomin Hytti nro 6 (2011).

Kirjojen Suomen sähkökirjat ovat keränneet huimasti lukijoita. Tähän mennessä verkkosivuilla tarjolla olevat e-kirjat ovat saaneet jo yli 25 000 lainausta. Lainaajia on ollut kaikkiaan 12 500.

Vuoden lainatuimmaksi kirjaksi on tähän mennessä noussut Elina Hirvosen Kun aika loppuu 1347 lainauskerralla. Lähitulevaisuuteen sijoittuva romaani kertoo perheestä, jonka pojasta tulee joukkoampuja. Hirvosen romaani luettiin myös Kirjojen Suomen verkkolukupiirissä.

Toiseksi eniten,928 kertaa, on lainattu Pauliina Rauhalan lestadiolaisäidin ahdingosta kertovaa romaania Taivaslaulu. Kolmanneksi lainatuin teos, 902 kertaa, on Rosa Liksomin Hytti nro 6, jonka tapahtumat sijoittuvat junanvaunuun 1980-luvun Neuvostoliitossa.

Neljäntenä lainaustilastossa on Väinö Linnan Tuntematon sotilas ,777 lainauskertaa, ja viidentenä Tove Janssonin Muumipapan urotyöt, 658 lainauskertaa.

Vuoden 1917 kirja Konrad Lehtimäen sodanvastainen romaani Ylös helvetistä on kerännyt tähän mennessä 400 lainausta ja on tällä hetkellä sijalla 15. Runokirjoista suosituin on ollut Eino Leinon Vapauden kirja, joka yltää 418 lainauskerralla sijalle 12.

Kirjojen Suomen kirjoja on käsitelty vuoden aikana televisio- ja radio-ohjelmissa sekä verkossa. Hanke on tarjonnut yli 200 radio-ja tv-ohjelmaa, podcasteja, äänikirjoja ja kirjoihin liittyviä tapahtumia, jotka ovat osaltaan innostaneet suomalaisia lukemaan. 101 kirjaa -listan viimeinen eli vuoden 2017 kirja julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 TV1:n Kohti Linnan juhlia -lähetyksessä klo 16.28.

Itsenäisyyden ajan kirjat ovat valinneet toimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak. Kansalliskirjasto on vastannut kirjojen digitoinnista yhteistyössä tekijänoikeusjärjestöjen Sanaston ja Kopioston sekä kustantajien kanssa. Verkkokirjaston välityksen on tarjonnut Ellibs Oy.

Kaikki Kirjojen Suomen e-kirjat ovat luettavissa vuoden loppuun asti! Hyviä lukuhetkiä!

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Kirjojen Suomi