Hyppää pääsisältöön

Maiju Saijets Yle Sápmin päälliköksi – Maiju Saijets Yle Sápmi hoavdan

Kuvassa Maiju Saijets
Kuvassa Maiju Saijets Kuva: Vesa Toppari / Yle Yle Sápmi,maiju saijets

Ylen saamenkielisen palvelun Yle Sápmin päälliköksi on valittu FM Maiju Saijets, 47. Saijets aloittaa tehtävässään 11.12.2017.

Saijets työskentelee nyt Yle Sápmin vastaavan tuottajan sijaisena. Hän aiemmin työskennellyt Yle Sápmin uutistoimittajana ja uutispäällikön sijaisena ja Yle Rovaniemen toimittajana. Saijets on myös toiminut useita vuosia projektivastuullisissa tehtävissä Saamelaismuseon hanketyöntekijänä ja Saamelaiskäräjien suunnittelijana.

Yle Sápmin päällikkö vastaa Ylen saamenkielisen palvelun henkilöstöstä, taloudesta, strategian toteuttamisesta sekä journalismin ja toiminnan kehittämisestä.

Yle Sápmin 18 hengen toimitus Inarissa tuottaa omalle radiokanavalleen ohjelmaa kolmella saamen kielellä: pohjois-, inarin- ja koltansaameksi. Yle Saame tekee myös televisioon saamenkielisiä uutisia ja lastenohjelmaa. Verkossa Yle Sápmi palvelee saamenkielellä yle.fi/sapmi-sivustolla.

Maiju Saijets Yle Sápmi hoavdan

Yle sámegielat bálvalusaid Yle Sámi hoavdan lea válljejuvvon FM Maiju Saijets, 47. Saijets álggaha hoavdan 11.12.2017.

Saijets bargá dál Yle Sámi vástideaddji buvttadeaddji sadjásažžan. Son lea ovdal bargan Yle Sámi ođasdoaimmaheaddjin ja ođashoavdda sadjásažžan sihke Yle Rovaniemi doaimmaheaddjin.

Saijets lea bargan ovdal maid máŋggaid jagiid prošeaktabargguid Sámemusea Siiddas ja Sámedikkis.

Yle Sámi hoavda vástida Yle sámegielat bálvalusa bargoveagas, ruhtadoalus, strategiija ollašuhttimis sihke journalismma ja doaimma ovddideamis.

Yle Sámi doaimmahusas barget 18 doaimmaheaddji ja doaimmahus buvttada iežas radiokanálii prográmmaid golmma sámegillii: davvisáme-, anáraš- ja nuortalašgillii. Yle Sápmi barga maiddái tv:ii sámegielat ođđasiid ja mánáidprográmma. Neahtas Yle Sápmi bálvala sámegillii yle.fi/sapmi-siidduin.