Hyppää pääsisältöön

Vuosisadan etkot – juhlatunnelmaan hyvässä seurassa

Itsenäisyyspäivän juhliminen aloitetaan TV1:llä Vuosisadan etkoilla!
Sanna Savikko ja Heikki Ali-Hokka. Itsenäisyyspäivän juhliminen aloitetaan TV1:llä Vuosisadan etkoilla! Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Linnan juhlat,Heikki Ali-Hokka

TV1 tiistaina 5.12.2017 klo 21.00 - 22.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Itsenäisyyspäivän juhliminen aloitetaan TV1:llä Vuosisadan etkoilla!

Presidentinlinnan edessä olevassa studiossa 100-vuotisjuhlan tunnelma saa lentävän lähdön, kun luvassa on musiikkia, urheilua, juhlapukuja, valotaidetta ja tietenkin keskustelua juhlivasta Suomesta.

Vieraina lähetyksessä ovat muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänne, ohjaaja Jörn Donner, näyttelijä Niina Lahtinen ja käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman. Musiikkivieraana nähdään Juha Tapio.

Karaokefanien Suomi 100 -tempaisu

Suomen karaokebaareissa tempaistaan itsenäisyyden kunniaksi, kun suomalaiset karaokefanit laulavat kautta maan samanaikaisesti Olen suomalainen, Sininen ja valkoinen ja Maamme-laulun. Studiovieraaksi saadaan itse Jukka Kuoppamäki.

Urheilua lähetykseen tarjotaan Helsingin Kaisaniemestä, jossa pelataan SM-liigan Suomi 100 -juhlaottelua HIFK-Kärpät tapahtumaa varten rakennetulla ulkoilmastadionilla.

Juhlavalmisteluja ja kohti Linnan juhlia

Ohjelmassa päästään seuraamaan myös viime hetken juhlavalmisteluja, kun vaatesuunnittelija ja linnaan lähtevä vieras sovittavat juhlapukua muutama päivä ennen juhlahetkeä.

Suoraa lähetystä juontavat Sanna Savikko, Heikki Ali-Hokka ja Riikka Porttila. Kolmikko jatkaa itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 13 Kohti linnan juhlia -lähetyksessä.

Linnan juhlat alkavat klo 18.55 ja ne huipentuvat ilotulitukseen. Linnan jatkoille päästään suorassa lähetyksessä klo 22.30. Juhlapäivän parhaita paloja kerrataan Paluu Linnan juhliin -lähetyksessä torstaina 7.12. klo 19. Lähetystä juontavat Kristiina Kekäläinen ja Mikko "Peltsi" Peltola,

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.