Hyppää pääsisältöön

Riitta Korpela näkee ajan hektisyyden Ti-Ti Nallen kiertueilla: "Vanhemmat saattavat kehottaa lapsiaan lyömään nallea"

Riitta Korpela ja nallet
Riitta Korpela ja nallet Riitta Korpela

Ti-Ti Nalle täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Ajan muutos näkyy Riitta Korpelan mukaan konserteissa. Lapset ovat yhtä aitoja ja rehellisiä kuin aikaisemminkin, mutta joidenkin vanhempien kärsivällisyys on vähissä: "lyö sitä nallea, niin se huomaa sinut".

Muun muassa näin kehotti eräs isä lastaan Ti-Ti Nalle-konsertin päätyttyä. Suurin osa ihmisistä osaa käyttäytyä, mutta joskus ajan hektisyys näkyy yleisön käyttäytymisessä - yleensä vanhempien.

Kun aina on liian vähän aikaa ja pinna tiukalla, saattaa konserttien interaktiivisuus helposti heilahtaa vähän väärille urille.

Silti Riitta Korpela ei vaihtaisi työtään mihinkään.

– On hienoa, että saan heittäytyä lasten maailmaan, Ti-Ti Nallen äiti sanoo. - Kun ei sieltä radiostakaan nykyään liemmin tule lastenmusiikkia.

Lyö sitä nallea, niin se huomaa sinut.

Isovanhempien osuus konserteissa on Korpelan mukaan kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. Se asettaa omat haasteensa, koska kaikkien pitäisi lähteä konserteista tyytyväisin mielin.

Ensi vuonna Riitta Korpela ja Ti-Ti Nalle juhlistavat 30-vuotista taivaltaan lapsiperheiden arjessa ja juhlassa.

Helmikuussa käynnistyy 120:n konsertin kiertue eri puolille Suomea. Samaan syssyyn ilmestyy myös Ti-Ti Nallen suuri satukirja juhlistamaan merkkivuotta.

Muutakin tapahtuu ensi vuoden aikana.

Kahdeksanhenkinen nalleperhe muuttaa Ikaalisista toistaiseksi tuntemattomaan paikkaan.

– Muuttavathan ihmisperheetkin, perustelee Korpela. – Nyt on Ti-Ti Nallen perheen vuoro. Haluan kehittää ja monipuolistaa nalleperheen toimintaa. Se jatkaa pedagogista ja musiikillista elämäänsä uudella paikkakunnalla.

Missä, sitä ei nalleperheen äiti vielä paljasta. Ensin viedään loppuun joulukiertue, kirjoitetaan satukirja ja otetaan joulu vastaan.

KATSO KOKO LÄHETYS Yle Areena

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän