Hyppää pääsisältöön

Areena-sovellus Applen parhaiden sovellusten listalle

Barn tittar på surfplatta.
Barn tittar på surfplatta. Kuva: Per Strand taulutietokoneet

Yle Areena -sovellus on valittu Applen vuoden parhaiden sovellusten listalle.

Applen iOS-laitteissa toimiva Areena-sovellus on valittu Applen sovelluskaupan Best of 2017 -listalle. Listalla esitellyt sovellukset ovat Applen sovelluskaupan toimituksen valitsemia. Kaikkiaan listalla on yli 360 sovellusta eri kategorioista ja eri puolilta maailmaa. Suomalaisia sovelluksia listalla ovat Yle Areenan lisäksi vain Supercellin Clash Royale ja Rovion Battle Bay -sovellukset.

Areenan mobiilisovellukset ovat pelien lisäksi suosituimpia suomalaissovelluksia. Android-laitteilla on tällä hetkellä hieman yli 1,5 miljoonaa asennettua ja aktiivisessa käytössä olevaa Areena-sovellusta. Applen iOS-laitteisiin Areena-sovellusta on asennettu yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Areena onkin jo useiden vuosien ajan ollut selkeästi mobiilipalvelu. Sekä ohjelmien käynnistysten määrällä että käyttöajalla mitaten Areenan mobiilikäyttö on suurempaa kuin käyttö perinteisillä tietokoneilla tai äly-tv-sovelluksilla. Mobiilikäytön kasvu Areenassa jatkuu edelleen kovana.

Areenan mobiilikäytöstä noin 55% tapahtuu Android-laitteilla ja 42% iOS-laitteilla. Windows-puhelimet ja muut mobiililaitteet muodostavat noin 3% käytöstä.

Kommentit