Hyppää pääsisältöön

Areena-sovellus Applen parhaiden sovellusten listalle

Barn tittar på surfplatta.
Barn tittar på surfplatta. Kuva: Per Strand taulutietokoneet

Yle Areena -sovellus on valittu Applen vuoden parhaiden sovellusten listalle.

Applen iOS-laitteissa toimiva Areena-sovellus on valittu Applen sovelluskaupan Best of 2017 -listalle. Listalla esitellyt sovellukset ovat Applen sovelluskaupan toimituksen valitsemia. Kaikkiaan listalla on yli 360 sovellusta eri kategorioista ja eri puolilta maailmaa. Suomalaisia sovelluksia listalla ovat Yle Areenan lisäksi vain Supercellin Clash Royale ja Rovion Battle Bay -sovellukset.

Areenan mobiilisovellukset ovat pelien lisäksi suosituimpia suomalaissovelluksia. Android-laitteilla on tällä hetkellä hieman yli 1,5 miljoonaa asennettua ja aktiivisessa käytössä olevaa Areena-sovellusta. Applen iOS-laitteisiin Areena-sovellusta on asennettu yli 1,6 miljoonaa kertaa.

Areena onkin jo useiden vuosien ajan ollut selkeästi mobiilipalvelu. Sekä ohjelmien käynnistysten määrällä että käyttöajalla mitaten Areenan mobiilikäyttö on suurempaa kuin käyttö perinteisillä tietokoneilla tai äly-tv-sovelluksilla. Mobiilikäytön kasvu Areenassa jatkuu edelleen kovana.

Areenan mobiilikäytöstä noin 55% tapahtuu Android-laitteilla ja 42% iOS-laitteilla. Windows-puhelimet ja muut mobiililaitteet muodostavat noin 3% käytöstä.

Kommentit
 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Tervetuloa Dokkarifestivaalille!

  Dokkarifanien oma festivaali Areenassa.

  Diego Maradona, For Sama, Leftover Women, School of Seduction, Aatos ja Amine, Mating, ja vaikkapa kaupan päälle vielä Love Child, Veeran Maaginen Elämä.

 • Areenaa käyttää viikossa 2,7 miljoonaa eri laitetta

  Areenaa käyttävien laitteiden määrä jatkaa kasvuaan.

  Tammikuussa Areenaa käytettiin kaikkiaan noin 2 754 000 eri laitteella, jossa on kasvua 13% viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kovinta kasvu on muutaman viime vuoden tapaan äly-tv-laitteissa. Sekä Android TV -laitteiden että tv-valmistajien omien, merkkikohtaisten Areena-sovellusten määrä kasvoi viime vuoden tammikuuhun verrattuna noin 30%.