Hyppää pääsisältöön

Nuoruustango – komediaelokuva ihmisistä, joiden sielu ei ole kivettynyt

Mitä tapahtuu, kun nuoruuden ihanteet ovat menneet? Heidi Köngäksen komediaelokuva ihmisistä, joiden sielu ei ole kivettynyt.
Natalia (Kaija Pakarinen), Veera (Riitta Havukainen), Katja (Heidi Herala), Tom (Antti Virmavirta), Juri (Erkki Saarela) ja Miska (Sari Mällinen). Mitä tapahtuu, kun nuoruuden ihanteet ovat menneet? Heidi Köngäksen komediaelokuva ihmisistä, joiden sielu ei ole kivettynyt. Yle TV1,Kotikatsomo: Nuoruustango

TV1 sunnuntaina 30.8.2020 klo 20.55 - 22.10, uusinta maanantaina 31.8. klo 22.00, Areenassa

Onko rakkaus ikuista ainetta? Entä aate?

Kun entiset lukiolaisnuoret tapaavat venäläisen ruuan kurssilla, alkaa melkoinen makujen myllerrys. Hetkittäin nämä kurssilaiset saavat kiinni nuoruutensa elinvoimasta, kun vuosikymmenet sulavat heidän välistään.

He tapasivat vuonna 1973 kesälukiossa. Mitä heille on tapahtunut, kun kaikki nuoruuden ihanteet ovat hävinneet ja jopa kokonainen sosialistinen maailmanleiri on sortunut.

Heidi Köngäksen ohjaama Nuoruustango on paikoin räävitön, paikoin haikea komediaelokuva ihmisistä, joiden sielu ei ole kivettynyt.

Nuoruustango pohjautuu Heidi Köngäksen ja Taina Westin vuonna 1993 esitettyyn tv-elokuvaan Kalliolle kukkulalle. Kesäleirillä vuonna 1973 jokainen tiesi, kenen joukoissa seisoi. Kenen joukoissa tämän päivän keski-ikäiset seisovat?

Rooleissa nähdään Kaija Pakarinen, Taneli Mäkelä, Riitta Havukainen, Antti Virmavirta, Heidi Herala, Sari Mällinen, Erkki Saarela ja Ylermi Rajamaa.

Käsikirjoitus: Heidi Köngäs ja Taina West. Ohjaus: Heidi Köngäs. Musiikki: Jussi Tuurna. Tuottaja: Anita Kurvinen, Tuotanto: Yle Draama, 2017. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Heidi Köngäs, vahvojen tarinoiden ohjaaja

Henkilökuva ohjaaja Heidi Köngäksestä.
Henkilökuva ohjaaja Heidi Köngäksestä. Kuva: Anne Hämäläinen/Yle Yle TV1,Heidi Köngäs

Yle Teema tiistaina 12.12.2017 klo 20.30 - 21.00, uusinta keskiviikkona 13.12. klo 13.41 ja lauantaina 16.12. klo 12.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Henkilökuva ohjaajasta ja kirjailijasta, jota kiehtovat historiassa ja ihmissuhteissa piiloon jääneet tarinat. Ohjelmassa seurataan myös uuden Nuoruustango-elokuvan tekoa.

Dokumentin on ohjannut Juha Suomalainen. Tuotanto: Yle, 2017.

Heidi Köngäksen ja Taina Westin tv-elokuva Kalliolle kukkulalle

Vuonna 1993 valmistunut elokuva kertoo nuorista vallankumouksellisista, ihanteista, pettymyksistä ja rakkaudesta. Tarinassa eletään elokuuta 1973 ja jokainen tietää, kenen joukoissa seisoo.

Rooleissa nähdään Anna-Elina Lyytikäinen, Tarmo Ruubel, Maaria Rantanen, Jaakko Saariluoma, Petra Karjalainen, Ona Kamu, Jari Hietanen, Hanna Liinoja, Rebecca Troupp, Tajendra Singh, Kalevi Kahra, Viktor Drevitski sekä joukko kellariteatterilaisia.

Käsikirjoittajat: Heidi Köngäs ja Taina West. Ohjaaja: Heidi Köngäs.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.