Hyppää pääsisältöön

Historia: Testamenttien salaisuudet – Mitä Britannian suurnimien viimeinen tahto kertoo?

Kenelle Britannian suurnimet Florence Nightingale, Charles Dickens ja Horatio Nelson halusivat jättää vaalimansa omaisuuden.
Dokumentissa tutustutaan mm. Florence Nightingalen testamenttiin. Kenelle Britannian suurnimet Florence Nightingale, Charles Dickens ja Horatio Nelson halusivat jättää vaalimansa omaisuuden. Kuva: BBC Yle TV1,Historia: Testamenttien salaisuudet

TV1 sunnuntaina 5.8.2018 klo 13.37 - 14.30
Areenassa 7 päivää

Tunnettujen historiallisten henkilöiden intiimit salaisuudet paljastuvat heidän testamenttiensa kautta. BBC:n dokumentti selvittää, kenelle he jättivät vaalimansa ja arvostamansa omaisuuden? Mistä he toivoivat maailman muistavan heidät?

Birminghamissa sijaitsevassa rakennuksessa on säilössä jokainen testamentti, joka Britanniassa on vahvistettu vuoden 1858 jälkeen.

Historiantutkija David Olusoga tutustuu muun muassa maan suurnimien kuten nykyaikaisen sairaanhoidon esikuvan Florence Nightingalen ja kirjailija Charles Dickensin testamenttien salaisuuksiin.

Suuren brittiläisen sotasankarin, amiraali Horatio Nelsonin testamenttia säilytetään kansallisarkistossa Lontoossa. Miksi Nelsonin viimeinen tahto ei toteutunut?

You Can´t Take It With You. Tuotanto: BBC.. Britannia, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.