Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Hiljainen kieli

Ruotsalainen elokuvaohjaaja Frans Huhta Karlsson tekee matkan sukujuurilleen Suomeen.
Frans Huhta Karlsson etsii dokumentissa vastauksia äitinsä ratkaisuille. Ruotsalainen elokuvaohjaaja Frans Huhta Karlsson tekee matkan sukujuurilleen Suomeen. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Hiljaiiden kieli

TV1 maanantaina 11.12.2017 klo 21.30 - 22.30, uusinta sunnuntaina 17.12. klo 12.40
Katsottavissa Yle Areenassa

Vanha matkalaukku täynnä valokuvia, päiväkirjoja ja vanhoja lehtileikkeitä. Niiden avulla ruotsalainen elokuvaohjaaja Frans Huhta Karlsson lähtee tutustumaan äitiinsä Marjaan. Äitiin, joka teki itsemurhan kun Frans oli kymmenvuotias.

Frans matkaa sukujuurilleen Tervolaan Suomen Lappiin, jossa hänen äitinsä syntyi. Samalla mies tekee omaa sisäistä matkaansa, jossa muistot heräävät.

Minkälaisena kuva omasta äidistä näyttäytyy, kun Frans tapaa äidin sukulaisia, ystäviä ja tuttavia. Miten kohdata vaikenemisen ja sulkeutumisen mielenmaisema? Voiko hiljaisuuden kierteen katkaista?

Dokumenttielokuva Hiljainen kieli on ohjaajan henkilökohtainen kertomus, ja pyrkimys ymmärtää äitiä ja hänen tekemäänsä ratkaisua.

Tystnadens språk. Ohjaus: Frans Huhta Karlsson. Tuotanto: Oktober Oy, Suomi, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.