Hyppää pääsisältöön

H4KKER01TU_j0ulu: Mr. Robotin kolmas tuotantokausi Kakkosella ja Yle Areenassa

Huipputrilleri Mr. Robotin uudet jaksot nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa varsin pikaisesti kahden kuukauden viiveellä Yhdysvaltojen ensiesitykseen. Tervetuloa sekä aistit että aivot boottaavan kybersinfonian kyytiin!

Valtameren takaa kantautuneiden raporttien mukaan Mr. Robot on palannut terävämpänä, vaikuttavampana, hauskempana ja ajankohtaisempana - mm. osuviksi luonnehdittuja Trump-viittauksia luvassa - kuin koskaan.

Se on paljon luvattu, sillä kyseessä on yksi 2000-luvun parhaista tv-sarjoista. Kekseliäs, monitasoinen, yllättävä. Poikkeuksellisella tavalla yhtä aikaa pidättelevä ja täysin pidäkkeetön.

Mr. Robotin kolmas tuotantokausi on mestariteos.― Darren Franich, Entertainment Weekly
Aiemmissa osissa päähenkilö Elliot Alderson (Rami Malek) ja hänen johtamansa fsociety-ryhmä ovat aiheuttaneet valtavan luotto- ja yhteiskuntakriisin hakkeroimalla jättiyritys E Corpin. Näiden vastapoolien ohella tapahtumien pyörteisiin ovat imeytyneet myös useat muut tahot arvaamattomasta Dark Armysta FBI:hin.

Elliot on ohjelmoijana nero, mutta ihmisenä särkynyt. Hänellä on mitä ilmeisimmin dissosiatiivinen identiteettihäiriö ja sen myötä sivupersoona Mr. Robot (Christian Slater), idealisoitu versio Elliotin kauan sitten kuolleesta isästä. Yhteisten haasteiden ja omien demoniensa kanssa kamppailevat myös sisko Darlene (Carly Chaikin) ja lapsuudenystävä Angela (Portia Doubleday).

Mr. Robot -sarjan päähenkilö Elliot Alderson (Rami Malek).
Mr. Robotin pääroolia esittävä Rami Malek nähdään myös Freddie Mercuryna tulevassa Queen-elokuvassa. Mr. Robot -sarjan päähenkilö Elliot Alderson (Rami Malek). Kuva: Yle/NBC Universal Mr. Robot
Käsikirjoitus on kohdallaan, ohjaus loistavaa ja Rami Malek osoittaa lähes jokaisessa kohtauksessa, kuinka elintärkeä hän on sarjan toimivuuden kannalta.― Tim Goodman, The Hollywood Reporter
Vuonna 2015 lähes tyhjästä puheenaiheeksi noussut Mr. Robot voitti ensimmäisestä tuotantokaudestaan mm. parhaan draamasarjan Golden Globen ja parhaan draamapääosan Emmyn.

Kunnianhimoinen, hahmoja ja taustoja laventanut toinen kausi oli joidenkin mielestä vaisumpi. Ja toki Mr. Robot on ylipäätäänkin tavanomaista tv-pikaruokaa haastavampi tarina, josta tapahtuu pään sisällä, verkossa ja rivien väleissä vähintään yhtä iso osa kuin reaalitodellisuudessa.

Kärsivällisen katsojan sarja ja sen luoja Sam Esmail palkitsevat kuitenkin ruhtinaallisesti. Kannattaa siis loggautua jälleen koneelle - tai ainakin ruudun ääreen.

Kommentit

Yle TV2