Hyppää pääsisältöön

Musiikkituottaja Jurek Reunamäen haluavat nyt kaikki: "Artistilla täytyy olla selittämätöntä imua ja salaisuus"

Jurek Reunamäki
Jurek Reunamäki Puoli seitsemän

Idolsista tutuksi tullut Jurek Reunamäki on nyt yksi Suomen kysytyimpiä musiikkituottajia. Hän saa viikossa kymmeniä yhteistyöpyyntöjä niin tunnetuilta artisteilta kuin laulajanurasta haaveilevilta nuoriltakin.

Jurek Reunamäen ura lähti rakettimaiseen nousuun pari vuotta sitten, kun hän tuotti Antti Tuiskun En kommentoi -levyn. Siitä alkoi myös Tuiskun uusi nousu poptaivaan huipulle.

Miesten yhteistyö alkoi mökkireissulla Lapissa, kun Tuisku etsi biisintekijöitä uudelle levylleen.

– Joimme viiniä ja keskustelimme kaikesta maan ja taivaan väliltä heti ekan yön aikana. En tykännyt Antin aiemmasta musiikista, mutta uskoin häneen artistina. Hän on aina ollut musiikkiaan suurempi hahmo.

Idolsiinkin Reunamäki lähti Antti Tuiskun houkuttelemana. Kokemus oli hauska ja opettavainen. Nuorille laulajille ei voinut olla niin suorapuheinen kuin ammattilaisille.

Joissain ihmisissä on vaan selittämätöntä imua ja joku salaisuus.

Se, kenestä on artistiksi, on monen asian summa.

– Yritän aina etsiä sitä it-factoria, mutta se on tosi vaikeasti määriteltävä asia. Se ei ole sidonnainen laulutaitoon tai ulkonäköön. Joissain ihmisissä on vaan selittämätöntä imua ja joku salaisuus. Jos tyypistä ei heti tajua mitä hän tekee, kun hän menee himaan, tulee halu tietää lisää. Siitä syntyy imu.

Nyt Reunamäen tietävät viimeistään kaikki musabisnekseen halajavat. Sähköposti ja somekanavat täyttyvätkin kymmenistä viesteistä viikossa.

Osa viesteistä on jo uraa tehneiltä aristeilta, jotka haluavat yhteistyötä. Osa on nuorilta, jotka haluaisivat esitellä Reunamäelle taitojaan.

– Useimmat lähestymiset on sellaisia, että laulajan täytyy vielä vähän kasvaa kotona. Enkä mä voi yksinään tuottajana pelastaa kenenkään laulajan uraa. Se pitää lähteä artistista itsestään.

En nähnyt itseäni artistina.

Reunamäestä piti alunperin piti tulla itsestään artisti. Hän ehti julkaista pari biisiä ja levy oli lähes valmis vuonna 2013, mutta sitten hän pani pillit pussiin.

– En nähnyt itseäni artistina. Miksi just minun pitäisi kertoa asioista ihmisille? Tajusin, että minä voin keksiä asiaa ja sisältöä, joku toinen kertoo ne paremmin yleisölle.

Päätös oli selvästi oikea, sillä Reunamäki on nyt kolmatta kertaa ehdolla Emma-gaalassa vuoden parhaaksi musiikkituottajaksi.


Katso Jurek Reunamäen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän