Hyppää pääsisältöön

Lasten Areena uudistuu

Lasten Areenan etusivu
Lasten Areenan etusivu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Yle Areena,Pikku Kakkonen

Ylen lastenohjelmia voi katsella turvallisesti Lasten Areenasta kaiken kokoisilta ruuduilta. Lasten Areena sisältää vain lapsille suunnattuja ohjelmia ja perheen pienimmätkin löytävät ne itsenäisesti värikkäiden ja selkeiden kuvien avulla. Uutta sisältöä julkaistaan päivittäin. Osa siitä on televisiosta tuttua, osan pääsee katselemaan vain Areenassa.

Lasten Areenan sovellukset uudistuvat. Uudistus tuo mukanaan mahdollisuuden jatkaa yksittäisten ohjelmien katselua siitä mihin aiemmin on jääty. Ohjelmasarjan ja -jakson ylälaitaan ilmestyvä JATKA-merkintä kertoo sen, mikä ohjelma on jäänyt kesken, ja alalaidassa oleva aikapalkki sen, mistä kohtaa seuraavalla kerralla jatketaan.

Hakutoiminto on nyt lapselle entistä kätevämpi. Ohjelman alkukirjaimesta eteenpäin sovellus ehdottaa sopivia osumia kuvan kanssa.

Lasten Areenan etusivu
Lasten Areenan etusivu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Yle Areena,lasten areena

Tuttuun tapaan Ylen lastenohjelmat on jaettu Lasten Areenassa iän ja kielen mukaan neljään osioon:

 • Pikku Kakkonen tarjoaa suomenkielisiä ja viitottuja lastenohjelmia alle kouluikäisille
 • Galaxissa on suomenkielisiä ohjelmia koululaisille, myös K-7 -sisältöä
 • Buu-klubbenista löytää ruotsin- ja saamenkieliset lastenohjelmat perheen pienimmille
 • Hajbo tarjoilee ruotsinkieliset ohjelmat kouluikäisille, myös K-7 -sisältöä

Uudistuksen myötä viitotut lastenohjelmat löytyvät Pikku Kakkosen alta entistä helpommin, sivun ylälaidasta yhden havainnollisen kuvakkeen takaa. Viivottujen viereen on koottu myös muita kokonaisuuksia. Esimerkiksi erilaiset musiikkiohjelmat, nostalgiset ohjelmat ja perheen pienimmille suunnatut Pikku Kakkosen Radion audiosisällöt ovat saaneet oman paikkansa. Samat ohjelmat löytyvät toki myös selaten Pikku Kakkosen pääsivua alaspäin.

Lasten Areenan pallot
Lasten Areenan pallot Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,lasten areena
Lasten Areenan pallot
Lasten Areenan pallot Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,lasten areena

Paljon kyselty ja toivottu ominaisuus, Chromecast-tuki, on nyt sekä Lasten Areenan iOS- että Android-sovelluksessa.

Auta meitä kehittämään Lasten Areenaa

Kerro meille, mitä mieltä olet uusista ominaisuuksista, miten teillä kotona Lasten Areenaa käytetään ja mitä palvelulta haluaisit. Vastaa lyhyeen kyselyyn. Palautetta voi myös antaa suoraan sovelluksen kautta painamalla aloitusruudussa hymiötä ja kertomalla avautuvaan lomakkeeseen ajatuksia.

Tietoa sovelluksista

iOS-sovellus toimii laitteilla, joissa on iOS 9 tai uudempi käyttöjärjestelmä. Sovellus toimii iPadilla ja iPhonella. Sovellus tukee AirPlayta ja Chromecastia.

Android-sovellus vaatii vähintään Android 4.1 käyttöjärjestelmän ja toimii parhaiten laitteissa, joissa on yli 512 megatavua keskusmuistia. Sovellus tukee Chromecastia.

Sovelluksia voi käyttää suomen- tai ruotsinkielisenä. Sovellus toimii parhaiten vähintään yksimegaisella verkkoyhteydellä.

Lasten Areenan selainversio säilyy toistaiseksi entisellään. Ylen lastenohjelmat löytyvät myös Areenan puolelta. Äly-tv:ssä lastenohjelmia voi katsella Areena-sovelluksen kautta.

Latausohjeet ja tekniset tiedot

 • Ystävykset Ninni ja Nestori Pikku Kakkosessa

  Ninni ja Nestori kertoo hiiren ja karhun ystävyydestä.

  Ninni ja Nestori kertoo pienen hiiren ja suuren karhun syvästä ystävyydestä. Karhun ja hiiren lämmintä suhdetta eivät kaikki ymmärrä, mutta näitä kaveruksia se ei haittaa. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa.

 • Momo! tervehtivät Emmi ja Kuru!

  Viisivuotias Emmi, joka on satumetsän ainoa ihmisasukas.

  Momo! tervehtii viisivuotias Emmi, joka on satumetsän ainoa ihmisasukas. Emmin paras ystävä on Kuru, iso, pörröinen ja lempeä otus. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa.