Hyppää pääsisältöön

Presidentinvaalit 2018 – yli kymmenen tuntia suoria vaalitenttejä tv:ssä

Jokainen presidenttiehdokas pääsee tammikuussa esille Ylen vaalitentissä.
Vaalitenttejä juontavat Jan Andersson, Seija Vaaherkumpu, Marja Sannikka ja Kirsi Heikel. Jokainen presidenttiehdokas pääsee tammikuussa esille Ylen vaalitentissä. Yle TV1,Jan Andersson,Marja Sannikka,Seija Rautio,Kirsi Heikel

Presidentinvaalit näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla. TV1 välittää yli kymmenen tuntia suoria vaalitenttejä.

Suuri vaalikeskustelu

TV1 torstaina 14.12.2017 klo 21.05 - 22.35, uusinta perjantaina 15.12. klo 15.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Suorassa lähetyksessä kahdeksan presidenttiehdokasta keskustelee ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Mukana ovat Paavo Väyrynen (Väyrysen valitsijayhdistys). Laura Huhtasaari (ps.), Nils Torvalds (rkp), Matti Vanhanen (kesk.), Sauli Niinistö (Niinistön valitsijayhdistys), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Ensimmäisen vaalitentin juontajina ovat Jan Andersson ja Seija Vaaherkumpu.

Presidentinvaalitentti

TV1 maanantaista torstaihin 8. - 18.1.2018 klo 21.00 - 22.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 15.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Jokainen presidenttiehdokas pääsee tammikuussa esille Ylen vaalitentissä, jossa ehdokas pitää puheen liveyleisön edessä itselleen tärkeistä teemoista.

Tentit aloittaa maanantaina 8.1. Paavo Väyrynen. Seuraavina ovat vuorossa tiistaina 9.1. Laura Huhtasaari, keskiviikkona 10.1. Nils Torvalds, torstaina 11.1. Matti Vanhanen, maanantaina 15.1. Sauli Niinistö, tiistaina 16.1. Pekka Haavisto, keskiviikkona 17.1. Merja Kyllönen ja torstaina 18.1. Tuula Haatainen.

Asiantuntijaraati analysoi puhetta tuoreeltaan. Puheen jälkeen ehdokasta tenttaavat toimittajat Seija Vaaherkumpu, Kirsi Heikel, Marja Sannikka ja Jan Andersson.

Suuri vaalikeskustelu

TV1 torstaina 25.1.2018 klo 21.05 - 22.35, uusinta perjantaina 26.1. klo 15.10
Katsottavissa Yle Areenassa

Kaikki presidentinvaaliehdokkaat kohtaavat Ylen suuressa vaalikeskustelussa. Toimittajina Seija Vaaherkumpu ja Jan Andersson.

Presidentinvaalien 1. kierroksen tulosilta

TV1 sunnuntaina 28.1.2018 klo 19.30 - 20.30 ja 20.40 - 23.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulos selviää tulosillan suorassa lähetyksessä klo 19.30 alkaen. Lähetyksessä on luvassa ennakkoäänet, Ylen ennuste, tuloksia ja tunnelmaa vaalivalvojaisista.

Toisen kierroksen vaalikeskustelut ja tulosilta

Mikäli presidentinvaalit menevät toiselle kierrokselle, ehdokkaiden vaalikeskustelut nähdään TV1:llä torstaina 1.2. ja torstaina 8.2. sekä tulosilta sunnuntaina 11.2.

Vaalit verkossa

Yle tarjoaa monenlaisia verkkosisältöjä vaaleista kiinnostuneille: perinteinen vaalikone auttaa etsimään ehdokasta sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vaaligalleria on toteutettu yhteistyössä Ylen Kioskin ja Ylen Uutisluokan kanssa. Galleriassa etsitään ehdokkaista uusia, yllättäviäkin puolia. Lisäksi Yle tarjoaa verkossa erilaisia vaalisisältöjä myös englanniksi ja venäjäksi.

Vaalit radiossa

Radio Suomen illoissa puolituntiset tentit klo 18.10 - 18.40 viikoilla 2, 3 ja 4 (maanantaina, tiiistaina ja torstaina). Lisäksi Ykkösaamussa on omat vaalitentit ja tulosilta kuuluu myös Radio Suomessa.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.