Hyppää pääsisältöön

Ismo Leikola viihtyy Yhdysvalloissa – "Sellaista sanaa kuin toppuuttelu ei siellä tunneta"

Ismo Leikola istuu Puoli seitsemän studiossa
Ismo Leikola istuu Puoli seitsemän studiossa Kuva: Marko Pulkkinen Ismo Leikola

Kolmisen vuotta sitten Ismo Leikolan stand-up –ura lähti liitoon, kun hän voitti Funniest person of the year –kisan. Nyt hän rakentaa uutta uraa Los Angelesissa.

Jyväskyläläisen opiskelijaravintola Ilokiven stand-up –iltaan tuli viisitoista vuotta sitten ensimmäiselle keikalleen tuuheatukkainen fysiikanopiskelija. Keikka meni mukavasti, ja pian Ismo Leikolasta tuli klubin vakioesiintyjä.

– Yleensä nauhoitan kaikki keikat, mutta neljää ensimmäistä keikkaa en nauhoittanut, ja se kaduttaa, Ismo Leikola tunnusti Puoli seitsemän vieraana.

Ilokivestä Leikolan tie vei Hyppönen-Enbuske Experience –ohjelmaan, ja naama tuli tutuksi myös suuremmalle yleisölle.

– Ensimmäisestä keikasta ei mennyt kuin vuosi, niin multa oikeastaan opinnotkin jo jäivät.

Ja kun Suomea oli kierretty tarpeeksi, Leikola otti ensimmäisiä haparoivia askeleitaan ulkomaille. Funniest Person of the Year –kisan voitto avasi ovet myös Amerikkaan.

– Olin kiertänyt jonkin verran Briteissä ja muuallakin Euroopassa, mutta Amerikka oli ennen kisaa täysin käymätön. Funniest Person of the Year –kisan myötä mahdollisuudet sielläkin aukesivat, ja vuoden 2015 lopussa muutin Los Angelesiin.

Kisan voitto avasi uuden lehden elämässä

Nykyään Leikola tekee Los Angelesissa viitisen keikkaa viikossa. Pari vuotta kovaa pohjatyötä on kantamassa hedelmää, ja klubikeikkojen lisäksi myös suuremmat areenat ovat auenneet suomalaiskoomikolle. Viime kesänä hän esiintyi maailman suurimmilla komediafestivaaleilla Montrealissa. Just for Laugh –festivaalin takahuoneessa pyöri niin Monty Python -ikoni John Cleese kuin Jim Carreykin.

– Ilmapiiri viihdealalla Yhdysvalloissa on hyvin myönteinen. Sellaista sanaa kuin toppuuttelu ei siellä edes tunneta.

Katso Ismo Leikolan koko haastattelu Puoli seitsemässä.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän