Hyppää pääsisältöön

Metsolat – joulujakso telkkarissa, koko sarja Areenaan

Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle?
Metsolan Annikki (Helinä Viitanen-Haljala) ja Liisa (Anna-Leena Härkönen). Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle? Metsolat,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 17.12.2017 klo 17.10 - 18.00
Koko sarja Yle Areenassa tiistaina 19.12.

Metsolan Annikki (Helinä Viitanen-Haljala) ja Antti (Ahti Haljala) sekä poikansa Erkki (Kari Hakala) valmistautuvat joulun viettoon Leppävaaran tilalla. Isä ja äiti jännittävät, saapuvatko muualla asuvat lapset viettämään vuoden tärkeintä juhlaa.

Legendaarinen Metsolat (7) palaa telkkariin, kun sarjan toivottu joulujakso vuodelta 1993 uusitaan sunnuntaina joulukuun 17. päivänä klo 17.10.

Koko Metsolat-sarja julkaistaan tiistaina 19.12. katsottavaksi Yle Areenaan.

Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle?
Metsolan Annikki (Helinä Viitanen-Haljala), Erkki (Kari Hakala) ja Antti (Ahti Haljala). Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle? Metsolat,Yle TV1

Kainuu kauneimmillaan

Kainuu on kauneimmillaan lumivaipan alla, ja joulu kolkuttaa ovella.

Annikin ja Antin lapsista vain Erkki asuu kotikunnassa. Perheen lapsista Risto (Svante Martin) on mainosalalla toimitusjohtajana Tampereella, Jaana (Jaana Raski) on pankinjohtajan rouvana Tampereella, Heikki (Kim Floor) asuu perheineen Ruotsissa ja Eeva (Katriina Honkanen) on lääkärintyössä Afrikassa.

Antilla käy välillä aika pitkäksi, mutta Annikilla riittää töitä. Emäntä valmistaakin perinteiseen tapaan kaikki laatikot, piparit ja tortut itse.

Tunnelmalliseen Metsolan jouluun kuuluvat tietenkin joulusauna ja jouluruoka. Maatilan viihtyisässä tuvassa raikuvat myös joululaulut.

Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle?
Metsolan Annikki (Helinä Viitanen-Haljala) ja Liisa (Anna-Leena Härkönen). Leppävaaran tilalla Metsolan perhe valmistautuu joulun viettoon. Saadaanko koko perhe koolle? Metsolat,Yle TV1

Draamasarja suomalaisesta elämästä

Metsoloiden perheen tarina kertoo 1990-luvun suomalaisesta elämästä ja todellisuudesta. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Metsoloiden kotitila Leppävaara ja Hoikan kunta.

Osa perheestä on muuttanut kauas lapsuudenkodista, mutta kaikkien juuret ovat vahvasti Kainuussa. Perhesiteitä lujittavat yhteiset ilot ja surut, saavutukset ja vastoinkäymiset.

Legendaarisessa draamasarjassa Metsoloiden elämää ja yhteiskunnan muuttumista seurataan vuosina 1987 - 1994. Metsolat kokoontuvat viettämään vielä yhteistä muistojen joulua Leppävaaraan vuoteen 1996 sijoittuvassa jaksossa.

Suomalaisten suosikkisarja

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Anna-Leena Härkönen (Liisa Metsola), Esko Raipia (Jaakko Järvenheimo), Elisabeth Öhman (Kristina Metsola), Hampus Wallen (Hampus Metsola), Anu Hälvä (Helena Kaukovaara), Juha Hyppönen (Kari Kaukovaara), Jari Salmi (Osmo Lampinen) ja Miisa Lindén (Riitta Vanhanen).

Metsolat valloittivat suomalaisten tv-ruudut vuosina 1993 -1995. Sarjanäytelmä on TV2 Teatteritoimituksen tuotanto.

Käsikirjoitus: Carl Mesterton, Anna-Lisa Mesterton ja Miisa Lindén. Ohjaus: Carl Mesterton. Musiikki: Juha Tikka ja Esa Kaartamo. Tuotanto: Yle.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.