Hyppää pääsisältöön

Yle valmistautuu presidentinvaaleihin yhdessä suomalaisten kanssa

Presidentinvaalit näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla. TV1 välittää yli kymmenen tuntia suoria vaalitenttejä.
Presidentinvaalit näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla. TV1 välittää yli kymmenen tuntia suoria vaalitenttejä. presidentinvaalit,Yle TV1

Yle on virittänyt kiinnostavan kattauksen ohjelmia tammikuun presidentinvaaleja varten. Suuri ehdokastentti 14.12. käynnistää Ylen vaaliohjelmiston.

Ylen vaalisisältöjen kokonaisuus avataan torstaina 14.12. suurella vaalitentillä. Kaikki kahdeksan ehdokasta kohtaavat suorassa lähetyksessä Pasilan studiolta.

“Toimiva yhteiskunta rakentuu luottamukselle ja keskinäiselle ymmärrykselle. Vaalisisällöissään Yle pyrkii tuomaan ehdokkaat ja heidän mielipiteensä esille tasapuolisesti, päätöksenteon avuksi äänestäjille”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen.

“Tällä kertaa myös nuorten toimitukset ovat vahvasti mukana etsimässä uusia näkökulmia vaalijournalismiin”, sanoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten.

Yle kehittää koko ajan uusia keinoja tuoda demokratiaa lähemmäksi äänestäjiä. Poliittisten näkemysten ja vaihtoehtojen kirkastaminen vaalien aikaan on Ylelle erityisen tärkeä tehtävä ja poliittisen journalismin keskeinen tavoite.

Yle kattaa tulevat vaalit monipuolisesti eri välineissä ja kanavilla suomeksi sekä ruotsiksi: kaikille löytyy oma tapa seurata ennakolta vaalitenttejä ja keskusteluja sekä olla mukana vaalien tulosillassa. Ylen sisällöt ovat katseltavissa ja kuunneltavissa verkossa Yle Areenassa. Kaksi vaalikeskustelua välitetään viittomakielelle tulkattuna uusintalähetyksissä 15.12. ja 26.1.

Ylen suomenkielisten vaalilähetysten ensimmäinen keskustelu on siis 14.12. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa, ja toinen suuri vaalikeskustelu nähdään 25.1. Ylen ehdokastentit ovat tammikuun ensimmäisellä ja toisella viikolla. Svenska Ylen ruotsinkielinen vaalikeskustelu nähdään 22.1.

Presidentinvaaleihin uudistunut Ylen tuttu vaalikone avautuu torstaina 14.12. Ylen vaaligallerian videoista vastaa raikkaalla otteella Yle Kioski.

Vaalit verkossa:
yle.fi/vaalit
yle.fi/vaalikone