Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Autobonus – Miten sujuu pienyrittäjältä verkostomarkkinointi?

Konkurssin tehnyt pariskunta yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.
Konkurssin tehnyt pariskunta yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Autobonus

TV1 maanantaina 18.12.2017 klo 21.30 - 22.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Amerikkalainen unelma Suomessa – uusi auto ja miljoonatulot. Suomen historian pahin lama on takana, mutta työttömyys vähenee hitaasti.

Mika Ronkaisen vuonna 2001 valmistunut dokumentti kertoo konkurssin tehneestä yrittäjäpariskunnasta, joka yrittää päästä takaisin työelämään verkostomarkkinoinnin avulla.

Mistä pienyrittäjä löytää töitä?

Nokia luoma huima talouskasvu ei ulotu kaikille. Viljo ja Kaisu Mikkonen sekä 30 000 muuta suomalaista pienyrittäjää menettivät omaisuutensa 1990-luvun laman kourissa. Paluu työelämään on hankalaa.

Amerikkalainen verkostomarkkinointiyritys rantautuu Suomeen ja ryhtyy hankkimaan jäseniä verkostoonsa.

Työ on uskomattoman helppoa: käytä yhtiön luontaistuotteita, suosittele niitä ystävillesi ja sukulaisillesi ja voit saada kaikki mitä olet ikinä halunnut!

Kiertäviä kauppiaita

Mikkoset liittyvät verkostoon ja ryhtyvät työhön. He käyttävät yhtiön tuotteita ja kiertävät esittelemässä niitä – ravintolisiä, soijaruokia, salaattikarkkeja ja kurkkulääkehammas-tahnaa. Kaikista hankkimistaan uusista jäsenistä Mikkoset saavat yhtiöltä palkkion.

Ensimmäisenä tavoitteena on yhtiön lupaama autobonus – ilmainen auto.

Tuotanto: Av-Klaffi Oy, 2001. Stereo. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2007.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.