Hyppää pääsisältöön

Yle tavoittaa verkkopalveluillaan yhä useampia – myös nuorten tavoittavuus kasvussa

Dragonslayer666 luurit päässä tuijottaa tietokoneruutua.
Nörtti: Dragonslayer666; Kuva: Yle Dragonslayer666 luurit päässä tuijottaa tietokoneruutua. Nörtti: Dragonslayer666

Yle on saavuttanut keskeiset asiakkuustavoitteensa tuoreimman Kanava- ja palvelumielikuvatutkimuksen mukaan. Tavoittavuus on kasvanut erityisesti alle 45-vuotiailla ja verkkopalveluissa.

Yle tavoittaa viikoittain 87 prosenttia alle 45-vuotiaista ja päivittäinkin 54 prosenttia. Nousua on ollut erityisesti Ylelle perinteisesti vaikeassa ikäryhmässä, 15–29-vuotiaissa.

Tavoitamme suomalaisia enemmän nyt kuin vuosi sitten. Koko väestöstä Yle tavoittaa 76 prosenttia joka päivä ja 93 prosenttia joka viikko.

Erityisesti verkko- ja mobiilipalveluiden tavoittavuudessa on nousua. Yle Areenasta nuoret ovat löytäneet hyvin esimerkiksi Skamin, Uuden päivän ja Nörtti: Dragonslayer666:n. Tulosten mukaan myös uutissisällöt ovat tavoittaneet nuoria aiempaa paremmin.

Yle on suunnitelmallisesti kehittänyt Areenan käyttökokemusta. Areena on käytetyin ja arvostetuin kotimainen verkkomedia.

Suomalaiset arvostavat Yleä

Ylen palveluiden kiinnostavuus on kasvanut kaikissa alle 60-vuotiaiden ryhmissä.

Henkilökohtainen tärkeys on kaikkiaan säilynyt viime vuoden tasolla, se on kasvanut hieman nuorilla naisilla ja puolestaan hieman laskenut yli 60-vuotiailla. Merkityksestä henkilökohtaisessa mediankäytössä Yle saa suomalaisilta arvion 6,8/10.

Ylen yhteiskunnallisesta merkityksestä suomalaiset antavat arvosanan 8/10. Tulos on pysynyt viimevuotisella tasolla.

Yle mittaa tavoittavuutta Kanava- ja palvelumielikuva- eli KMK-tutkimuksella kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tutkimuksesta vastaa Älykäs data ja asiakkuus -tiimi. Syksyn 2017 tutkimuksen tiedonkeruun toteutti Taloustutkimus, ja siihen osallistui 2 540 henkilöä.

Ylen palveluiden päivätavoittavuus ikäryhmittäin syksyllä 2016 ja 2017 -pylväsgraafi
Ylen palveluiden päivätavoittavuus ikäryhmittäin syksyllä 2016 ja 2017 -pylväsgraafi asiakkuus,graafit,ikäryhmät,tavoittavuus