Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Esko-Juhani Tennilä

Esko-Juhani Tennilä istui eduskunnassa yli kolme vuosikymmentä. Mitä värikäs puhuja nyt ajattelee urastaan?
Esko-Juhani Tennilä istui eduskunnassa yli kolme vuosikymmentä. Esko-Juhani Tennilä istui eduskunnassa yli kolme vuosikymmentä. Mitä värikäs puhuja nyt ajattelee urastaan? Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Esko-Juhani Tennilä,Itse asiassa kuultuna: Esko-Juhani Tennilä

TV1 perjantaina 22.12.2017 klo 21.05 - 22.00, uusinta lauantaina 23.12. klo 9.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Hiljattain 70 vuotta täyttänyt Esko-Juhani Tennilä on ollut yksi pitkäaikaisimpia kansanedustajiamme.

Tennilä istui eduskunnassa yli kolme vuosikymmentä – ja aina salin vasemmalla laidalla, vaikka hänen edustamiensa puolueiden nimet vuosien saatossa vaihtuivatkin SKDL:stä ja SKP:stä ensin omaan ryhmään, sitten Demokraattiseen vaihtoehtoon ja lopulta Vasemmistoliittoon.

SKP:n kahtiajaon aikana tulipunaisena Lapin köyhien puolestajapuhujana tunnettu Tennilä kuului ns. taistolaisiin, Moskovalle uskollisiin vähemmistökommunisteihin. Hänet tunnettiin värikkäästä esiintymisestään eduskunnan täysistunnoissa, joissa hänelle oli kunnia-asia
esiintyä ilman solmiota.

Politiikan lisäksi tärkeitä asioista Tennilälle ovat olleet jalkapallo ja kirjoittaminen – hän on julkaissut paitsi muistelmiaan myös runokokoelmia. Ennen eduskuntauraansa Tennilä toimi muun muassa Hämeen Yhteistyön ja Ajankohtaisen kakkosen toimittajana Yleisradiossa.

Oliko ikuisen opposition edustajalla koskaan valtaa ajaa asioitaan tehokkaasti? Millainen on Tennilän uran poliittinen loppusaldo? Mikä on hänen suhteensa kommunismiin ja sosialismiin nyt, kun vasemmiston kannatus on pohjalukemissa pitkin Eurooppaa?

Haastattelijana on toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Kommentit