Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Pieni pingviininpoikanen – Miten kasvattaa ja varttua hyytävissä oloissa?

Keisaripingviinien poikaset varttuvat talvella maailman kylmimmässä ympäristössä.
Keisaripingviinin poikanen varttuu maailman kylmimmissä oloissa. Keisaripingviinien poikaset varttuvat talvella maailman kylmimmässä ympäristössä. Kuva: John Downer Productions Avara luonto,Yle TV1,Avara luonto: Pieni pingviininpoikanen

TV1 tiistaina 18.12.2018 klo 12.30 - 13.25, Areenassa

Keskitalvella Etelämantereella tapahtuu yksi erikoisimmista luonnonnäytelmistä. Kahden kuukauden ajan ovat keisaripingviinikoiraat hautoneet kallisarvoisia munia, ja uhmanneet samalla lumimyrskyjä sekä ankaraa kylmyyttä.

Sitten koittaa kuoriutumisen aika.

Yksi koiras saa odottaa muita kauemmin, kun naapuri esittelee jo ylpenänä jälkeläistään. Lopulta viimeinenkin kuoriutuu – yhdyskuntansa nuorimpana.

Keisaripingviinien poikaset varttuvat talvella maailman kylmimmässä ympäristössä Antarktiksella. Poikasella ja sen vanhemmilla on edessään vaativa tehtävä, sillä vajaan puolen vuoden kuluttua pingviininpoikasen pitäisi itse kyetä hankkimaan ravintonsa Eteläisessä jäämeressä.

BBC:n luontodokumentti kertoo yhden poikasen kasvutarinan, joka on täynnä vaaroja, liikuttavia hetkiä ja myös huvittavia kommelluksia.

Snow Chick. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015. Lukijana on Tuija Westerholm. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.