Hyppää pääsisältöön

Elias Kaskisen aito erontuska liikutti Levylautakuntaa

Jonsu, Antti Paavilainen ja Susanna Vainiola seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä
Jonsu, Antti Paavilainen ja Susanna Vainiola seisovat Radio Suomen tunnuksen edessä Kuva: Yle/Tarja Närhi Kissankehto - Susanna Vainiola,Levylautakunta,Jonsu,Antti Paavilainen

Oliko todella hyvää musiikkia vai harvinaisen kiltti raati? Ainakin pistepussin nyörit oli löyhällä, kun viikon levyuutuuksia kuuntelivat Indicasta tuttu, nyt soolouraa tekevä Jonsu, Jean S:n. perustaja, bändinsä rinnalla sooloilua aloittava Antti Paavilainen sekä Ylen musiikkitoimittaja Susanna Vainiola

Pisteet ja kommentteja

1. Nicky William: Hurricane 27 pistettä

(Nicky William)

Jonsu: Ehdottomasti tykkäsin. Teki mieli heittää jakkupuku nurkkaan ja lähteä hippipakulla festareille. Fiilis vei mukanaan, tämän haluan kuunnella uudestaan. Ainut häiritsevä juttu oli, että oli kuin muistuma menneisyydestä. 9 p
Antti: Kaikki oli kunnossa. Kuulosti oikeasti luomulta, koneet ei sotkeneet elävää pulssia. Yksinkertainen trio, jolla soitetaan yksinkertaisia asioita, tämä toimii musiikissa. 10 p
Susanna: Olipa matala ääni, tuli jopa Lee Marvin mieleen. Läsnä vahvasti joku brittimusiikin perinne. Tunnelma kuin iäkkäiden herrojen villapaitamainoksesta. Tämä pitää kyllä kuunnella uudestaan. Laulaja taisi tarinassa tarkkailla itseään ja elämäänsä. 8 p

2. Elias Kaskinen & Päivän sankarit: Haloo 26 pistettä

(Elias Kaskinen - Eppu Kosonen)

Jonsu: Tuli kylmät väreet heti, monin paikoin nerokas kappale, melodian kulussa jänniä koukkuja. Hienot sanat ja hyvä tulkinta. Kaikesta oli vaan tehty niin hirveän suurta, laulaja olisi voitu miksata lähemmäksi, ei koko ajan kaikua. Mutta aivan ihana oli! 10 p
Antti: Kuulosti siltä, että oli paljon oikeaa soittoa, joka kuitenkin efektoitu turhan isosti. Laulajan falsetti kuulosti hyvältä. Selvästi laulajan oma teksti ja oma kokemus. 9 p
Susanna: Sydänverellä tässä mentiin ja se kuului, selvästi tehty laulu oikeista kokemuksista. Radiohitti tästä varmasti tulee. Mulla vaan vertautuu niin moneen muuhun erobiisin, joissa enemmän koskettavuutta. Mutta kyllä tätä kaveria tee mieli lohduttaa. 7 p

2. Saimaa: Lentävä suomalainen 26 pistettä

(Matti Mikkola - Perttu Mäkelä - Jarkko Martikainen)

Jonsu: Oli paljon kaikkea hyvää ja kivaa, makeita stemmoja ja kuoroja. Alussa oli hankalaa saada laulajan tekstistä selvää. Tämä teksti pitäisi varmaan lukea pari kertaa, nyt en päässyt kärryille. 8 p
Antti: Jos haluaa saada Antin hyvälle tuulelle, pitää tehdä juuri näin. Junakomppi rummuilla toimii mulle täysillä ja kitarat oli hienoja, heti alussa lähti kolme kitaraa. Jotenkin tuli vanha Kaseva mieleen harmonioista ja melodiasta. Mielenkiintoisesti tuotettua musiikkia, sitä kuuntelin, sanat jäi varjoon. 9 p
Susanna: Kappaleen teema, liike ja juoksu, oli toteuttettu hienosti myös melodiassa. Taidettiin laulaa penkkiurheilijasta, joka seurasi sankariaan. Hienosti tehty. 9 p

3. Eeli Hallikainen: Älä jätä 25 pistettä

(Eeli Hallikainen)

Jonsu: Nuorruin heti 90-luvulle, tuli ihania vanhoja viboja. Teksti oli aika magee, kivoja fraaseja pilke silmäkulmassa. Musiikillisesti kivoja bridgejä ja hienosti käytetty falsettia. Selvä ensi kesän kesähitti, jota haluan bilettää! 10 p
Antti: Jos olisin elokuvatuottaja ja tekisin leffaa 90-luvun sankarirokkibändistä, niin tällainen pastissibiisi siinä pitäisi olla. Mietin koko ajan, että yrittääkö tämä bändi enemmän tehdä jotain, joka on jonkun näköistä kuin toteuttaa omaa näkemystään. Ja tekstissä liikaa sanoja. 6 p
Susanna: Tämä oli soundtrackia rantalavalta mereen juoksemiseen. Tällaisia kitara-rock bändejä on vähän kaivattu viime aikoina. Hyvä biisi omassa genressään. Ja tekstistä tiedän kyllä hyvin, mitä tarinassa tapahtui ja miltä tuo tuntuu. 9 p

4. Vili Mustalampi: Mä olen sun kokonaan 24 pistettä

(Vili Mustalampi)

Jonsu: Liikuttava hyväntuulen biisi, aloin heti bailaamaan tässä istuessa. Teksti oli mutkaton ja vilpitön. Rytmi groovasi hyvin. Ihana kuunnella, aika söpö biisi. 9 p
Antti: Tämä groovasi hienosti, tekstissä oli konkreettisia mielikuvia, aitoja asioita. Kyynisesti tuli kyllä mieleen, että kun suomenkielellä lauletaan mollissa ja todistellaan rakkautta, niin eihän se kovin omaperäistä ole. 8 p
Susanna: Rytmi oli aitoa, aika kunnianhimoinen musiikillisesti. Teksti oli kovin iskelmällinen ja se on mulle aina hankalaa, kaipaan syvempiä koukeroita. Zumbatunnit tästä rytmistä tuli mieleen. 7 p

5. Silje Nergaard: For you a thousand times 23 pistettä

(Silje Nergaard - Mike McGurk)

Jonsu: Tosi taitava laulaja ja tuotannossa jätetty laulajalle paljon tilaa. Hienot stemmat. Selkeästi läsnä oli muusikko, joka tekee mitä haluaa. Tulkintaan olisin toivonut edes vähän vaihtelua, olisi se sisäinen leijona voinut räjähtää esiin vaikka lopussa. 8 p
Antti: Hienosti tehtyä ja hyvin laulettua. Upposin kuitenkin miettimään, missä tilanteessa tätä kuuntelisin, enkä keksinyt mitään. Nuorena soittaminen alkoi halusta purkaa ja jakaa energiaa ja liikettä. Taiteelliset tytöt teki tällaista musiikkia. 7 p
Susanna: Tässä varmaankin lähdettiin muusikkoudesta liikkeelle. Se gospelkuoro oli hieno ja tuli mukaan dramaturgisesti perustelluissa kohdissa. Välillä mietin, meneekö liian sisäsiistiksi, mutta ei - tämä toimi aidosti. Tuli esille artistin oma ääni ja perinteen tunteminen. 8 p

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua