Hyppää pääsisältöön

Isäni Toni Erdmann on elokuva, josta joko pitää tai sitten ei

Peter Simonischek ja Sandra Hüller elokuvassa Isäni Toni Erdmann
Peter Simonischek ja Sandra Hüller Peter Simonischek ja Sandra Hüller elokuvassa Isäni Toni Erdmann Kuva: Future Film Isäni Toni Erdmann,Peter Simonischek,Sandra Hüller,teeman elokuvat

Draamakomedia eksentrisen isän ja urakeskeisen tyttären suhteesta. Isä Toni tekee parhaansa paluttaakseen suhteensa tyttärensä Inesiin, joka mieluummin rakentaisi uraa liikemaailmassa.
Teema keskiviikkona 27.12. klo 22.00. Areenassa 30 päivää

Maren Aden elokuva Isäni Toni Erdmann oli Cannesin 2016 suuri puheenaihe. Saksalainen humoristinen draama joka kilpaili festivaalin pääsarjassa kultaisesta palmusta sai aikaan paljon keskustelua, puolesta ja vastaan. Nykyisin eräs tavallinen tapa tuottaa huumoria, varsinkin tv-sarjoissa, liittyy paljolti nolostuttamisen taiteeseen. Maren Aden lähtökohtana on kuvata toisistaan etääntyneiden isän ja tyttären suhdetta.

Tytär, Sandra Hüllerin esittämä Ines, on onnistunut liikemaailmassa uraohjuksena. Aikaa hänellä on vain työlle, kaikki ihmissuhteet ovat toissijaisia. Peter Simonischekin esittämä Winfried-isä on musiikinopettaja ja käytännön piloille omistautuva '68-sukupolven edustaja. Winfried päättää koiransa kuoleman jälkeen hakea muutosta elämäänsä ja aloittaa siitä että ilmestyy tyttärensä Inesin työkohteeseen joka on sattumoisin Bukarestissa.

Tästä alkaa hulvaton ketju nolostuttavia tilanteita joissa vastapuolina ovat Winfried – joka on luonut itselleen alter egon, Toni Erdmannin, pukeutuneena hassuihin vaatteisiin, peruukkiin ja tekohampaisiin – sekä Ines, joka puolestaan vetää jäätävän tiukkapioista linjaa. Kun tilanne eskaloituu, ollaan saksalaisen huumorin ytimessä, ja siitä sitten joko pitää tai ei. Maren Ade on sommitellut upean elokuvan joka vangitsee isän ja tyttären monimutkaisen suhteen ja kommentoi nykypäivän maailman järjettömyyttä.

 • Isäni Toni Erdmann (Toni Erdmann), Saksa 2016. O: Maren Ade 162', N: Sandra Hüller, Peter Simonischek.
 • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

  Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

  Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

 • Parasta sirkuksessa on kaikki

  Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

  “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema