Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Täällä Pohjantähden alla

Väinö Linnan romaaneihin perustuva draamasarja herättää henkiin väkevän ja värikkään aikakauden Suomen historiassa.
Akseli Koskela (Ilkka Koivula, kesk.) ja Lauri Kivioja (Pekka Huotari) johtavat pentikulmalaisia taisteluun. Väinö Linnan romaaneihin perustuva draamasarja herättää henkiin väkevän ja värikkään aikakauden Suomen historiassa. yle tv1

TV1 sunnuntaisin 24.12.2017 klo 20.45 - 23.45 ja 31.12.2017 klo 18.15 - 20.25, uusinta maanantaisin n. klo 22.10
Yle Areenassa 7 päivää

Kirjailija Väinö Linnan 1950 - 60-lukujen taitteessa ilmestynyt romaanitrilogia Täällä Pohjantähden alla kertoo yhden suvun historian Suomen yhteiskunnallisissa kuohuissa 1880-luvulta aina 1950-luvulle.

Jouluaattona 24. joulukuuta nähdään ensimmäinen osa Timo Koivusalon ohjaamasta kaksiosaisesta tv-elokuvasta Täällä Pohjantähden alla (16). Jälkimmäinen osa esitetään sunnuntaina 31. joulukuuta.

Elokuva on realistinen ja syvästi humaani tarina niistä suunnattomista ja epäinhimillisistä uhrauksista, joita pienet ihmiset ja tavalliset perheet joutuvat tekemään, hiekanmurusina historian rattaissa.

Väinö Linnan romaaneihin perustuva draamasarja herättää henkiin väkevän ja värikkään aikakauden Suomen historiassa.
Akseli Koskela syntyy isänsä Jussin (Risto Tuorila) suosta raivaamaan torppaan. Väinö Linnan romaaneihin perustuva draamasarja herättää henkiin väkevän ja värikkään aikakauden Suomen historiassa. yle tv1

Rooleissa:

Ilkka Koivula (Akseli Koskela), Vera Kiiskinen (Elina Koskela), Risto Tuorila (Jussi Koskela), Ritva Jalonen (Alma Koskela), Tuukka Huttunen (Aleksi Koskela), Mikko Nousiainen (August ”Aku” Koskela), Sampo Sarkola (Vilho Koskela), Hannu-Pekka Björkman (kirkkoherra Lauri Salpakari), Jonna Järnefelt (Ellen Salpakari), Antti Luusuaniemi (Ilmari Salpakari), Esko Roine (Otto Kivivuori), Sara Paavolainen (Anna Kivivuori), Tapani Kalliomäki (Janne Kivivuori), Niko Saarela (Oskari ”Osku” Kivivuori), Heikki Nousiainen (räätäli Aadolf Halme), Seela Sella (Halmeen vaimo Emma), Sulevi Peltola (Preeti Leppänen), Tuula Väänänen (Henna Leppänen), Miia Selin (Aune Leppänen), Kari Ketonen (Valenti Leppänen), Tomi Salmela (Anttoo Laurila), Eija Vilpas (Aliina Laurila), Tom Petäjä (Antti Laurila), Arttu Kapulainen (Arvi Laurila), Risto Korhonen (Uuno Laurila), Elena Leeve (Elma Laurila), Göran Schauman (paroni), Eija Nousiainen (paronitar), Oiva Lohtander (Mellolan patruuna), Pekka Huotari (Lauri ”Late” Kivioja), Risto Salmi (Vihtori ”Vikki” Kivioja), Juhani Niemelä (Töyryn isäntä), Leena Suomu (Töyryn emäntä) ja Janne Hyytiäinen (Arvo Töyry).

Ohjaus ja käsikirjoitus: Timo Koivusalo, tuotanto: Artista Filmi Oy, 2009. Tuotanto: Artista-Filmi Oy, 2008.


Kommentit