Hyppää pääsisältöön

Panorama: Mitä Facebook tietää meistä?

Facebook tuntee käyttäjänsä paremmin kuin mikään muu yritys koskaan aikaisemmin.
Toimittaja Darragh MacIntyre (oik.) tapaa Facebookin entisen johtajan, Antonio Garcia Martinezin. Facebook tuntee käyttäjänsä paremmin kuin mikään muu yritys koskaan aikaisemmin. Kuva: BBC 2017 Yle TV1,Panorama: Mitä Facebook tietää meistä?

TV1 perjantaina 22.12.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta keskiviikkona 27.12. klo 21.05
Yle Areenassa 30 päivää

Sosiaalisessa mediassa moni kertoo avoimesti elämästään ja jakaa tärkeimmät hetkensä. Näin Facebook tuntee käyttäjänsä paremmin kuin mikään muu yritys koskaan.

Yhtiö käyttää tehokkaasti tietojamme tienatakseen omaisuuksia mainostajilta. Se yhdistelee tietoja ja pystyy tarkasti kohdistamaan mainontaa, nyt myös poliittista mainontaa.

Palkittu tutkiva journalisti Darragh MacIntyre tarkastelee raportissaan yhtä maailman menestyneimmästä yhtiöistä. MacIntyre tapaa muun muassa Facebookin entisen sisäpiiriläisen Antonio Garcia Martinezin, joka osallistui yhtiön markkinointimasiinan luomiseen.

Facebook on somejättiläinen ja sillä on paljon valtaa, mikä erottaa sen muista internet-yhtiöistä. Jos yhtiöllä on vaikutusta jo vaaleihin, eikö sitä olisi syytä valvoa? Vai onko yhtiöstä tullut jo kokonsa takia mahdoton valvoa.

Panorama: What Facebook Knows About You? Tuotanto: BBC, Briannia, 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.