Tästä raikas muunnelma graavilohesta: täyteläisestä juustokakusta tulee ihana vaihtoehto kalapöytään.
Annos: 8 hengelle - Valmistusaika: 150 minuuttia (valmisteluaika: 140, keittoaika: 10)
Ainekset:
- 4 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl ranskankermaa
- 200 g graavilohta yhtenä palana
- 1 nippu tilliä - silputtuna
- 0.5 dl ruohosipulia - silputtuna
- 3 rkl piparjuurta - raastettuna
- 6 kpl gelatiinilehtiä
- 5 viipaletta Maalahden limppua tai vastaavaa
- 100 g ruskistettua voita
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 hyppysellinen mustapippuria
Ohjeet:
- Sekoita tehosekoittimessa leipä ruskistetun voin kanssa ja painele seos terriinivuokaan.
- Kuutioi lohi.
- Lämmitä 1 dl ranskankermaa ja sekoita mukaan liotetut gelatiinilehdet.
- Sekoita keskenään loppu ranskankerma, tuorejuusto, yrtit, piparjuuri ja lohi.
- Lisää lämmin ranskankerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada tuorejuustomassa terriiniin ja anna jähmettyä jääkaapissa 2 tuntia.
Tämä ruokalaji kuuluu jouluna yhteen Paulin cevichen kanssa.