Hyppää pääsisältöön

Raikas tuorejuustokakku graavilohella, tillillä ja piparjuurella

Graavilohikakku tarjoiluvadilla.
Graavilohikakku tarjoiluvadilla. Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,lohi,Ostkaka

Tästä raikas muunnelma graavilohesta: täyteläisestä juustokakusta tulee ihana vaihtoehto kalapöytään.

Annos: 8 hengelle - Valmistusaika: 150 minuuttia (valmisteluaika: 140, keittoaika: 10)

Ainekset:

  • 4 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl ranskankermaa
  • 200 g graavilohta yhtenä palana
  • 1 nippu tilliä - silputtuna
  • 0.5 dl ruohosipulia - silputtuna
  • 3 rkl piparjuurta - raastettuna
  • 6 kpl gelatiinilehtiä
  • 5 viipaletta Maalahden limppua tai vastaavaa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria

Ohjeet:

  1. Sekoita tehosekoittimessa leipä ruskistetun voin kanssa ja painele seos terriinivuokaan.
  2. Kuutioi lohi.
  3. Lämmitä 1 dl ranskankermaa ja sekoita mukaan liotetut gelatiinilehdet.
  4. Sekoita keskenään loppu ranskankerma, tuorejuusto, yrtit, piparjuuri ja lohi.
  5. Lisää lämmin ranskankerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada tuorejuustomassa terriiniin ja anna jähmettyä jääkaapissa 2 tuntia.

Tämä ruokalaji kuuluu jouluna yhteen Paulin cevichen kanssa.