Hyppää pääsisältöön

Kandien uudet jaksot! Minkälaista on tulevien eläinlääkäreiden kesätyö?

Kandien neljäs tuotantokausi vie pieneläinklinikoille, maatiloille ja hevostalleille. Seuraamme kolmen eläinlääketieteen kandin ensimmäistä itsenäistä eläinlääkärikesää.

Kandit saavat esimakua siitä, minkälaista on eläinlääkärin työ todellisuudessa. Heidän pitää nyt kohdata paitsi potilaansa, myös potilaiden omistajat.

Kolme nuorta naista ryhmäkuvassa. He ovat päähenkilöinä kandit-sarjassa.
Kolme nuorta naista ryhmäkuvassa. He ovat päähenkilöinä kandit-sarjassa. Kuva: Jyri Pitkänen Veera,Yle,Kandit (yritys),Maija,Mathilda

Veera, Mathilda ja Maija työskentelevät eri puolilla Suomea, Suomussalmella, Karstulassa ja Keravalla. Myös heidän työtehtävänsä eroavat toisistaan, sillä Suomussalmella, Kainuussa, työskentelevä Veera on kunnaneläinlääkärin sijaisena ja kohtaa paljon suureläimiä, nautakarjaa, jopa poroja.

Mathildan työpaikka on pieneläinklinikka Evidensiassa Keravalla. Hänen potilaskuntansa on pääosin lemmikkieläimiä, koiria, kissoja, kaneja.

Maija työskentelee Keski-Suomessa Karstulassa. Tervet-vastaanoton asiakkaista monet ovat hevosia, mutta toki Maija hoitaa myös paljon pieneläimiä hänkin.

Nuoret eläinlääkärikandit saavat huomata, että eläinlääkärin työ on paljon muutakin kuin eläinten hoitamista. Vastauksia ihan kaikkeen ei löydy aina oppikirjoista, eikä ihan kaikkea ole harjoiteltu koulussa. Nyt selviää, onko heistä eläinlääkäreiksi.

Kandit-sarja Yle TV1:llä tiistaisin 30.1.2018 alkaen klo 20.00. Sarja katsottavissa Yle Areenassa.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!