Hyppää pääsisältöön

Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana – hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä

Porträttbild på Thomas Wilhelmsson
Porträttbild på Thomas Wilhelmsson Kuva: Yle Thomas Wilhelmsson

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi 19.12. kokouksessaan yhtiön hallituksen vuodelle 2018.

Kansleri Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat myös viestintäjohtaja Carina Geber-Teir (vpj.), toimitusjohtaja Jussi Karinen, erityisasiantuntija Lauri Kontro ja toimitusjohtaja Pauliina Mäkelä.

Ylen henkilöstön edustajana yhtiön hallituksessa kaudella 2016–2020 on toimittaja Arto Nieminen.

Uusina jäseninä Ylen hallituksessa aloittavat vuoden alussa Paulina Ahokas ja Kai Huotari, kun yliopistotutkija Heikki Hellman ja toimitusjohtaja Kirsi-Marja Laitinen jättävät hallitustehtävät.

Paulina Ahokas on Tampere-talon toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin Music Export Finlandin johtajana ja Suomen Lontoon instituutin Arts Managerina. Hän on toiminut myös muun muassa tiedottajana ja markkinointipäällikkönä musiikkialalla. Ahokas on koulutukseltaan filosofian maisteri ja hänellä on Executive MBA-tutkinto.

Kai Huotari on Kaapelitehtaan toimitusjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt varajohtajana Aalto-yliopistossa Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutissa ja tutkimusohjelmapäällikkönä Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:ssä sekä toiminut dokumenttielokuvafestivaali DocPointin toiminnanjohtajana. Huotari on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri ja taiteen maisteri.

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi Ylen hallituksen vuodelle 2018 kokouksessaan 19.12. Hallitus aloittaa toimikautensa 1.1.2018.

Ylen hallituksessa on 5–8 jäsentä, jotka valitaan vuodeksi kerrallaan. Yleisradio Oy:stä annetun lain mukaan hallituksen tehtävänä on mm. valita ja vapauttaa yhtiön toimitusjohtaja, päättää seuraavan vuoden talousarviosta, kutsua koolle yhtiökokous ja valmistella siinä käsiteltävät asiat sekä antaa yhtiön toiminnasta vuosittain kertomus Viestintävirastolle. Hallitus nimittää myös sananvapauslain edellyttämät vastaavat toimittajat. Lisäksi hallituksella on muita osakeyhtiölaista johtuvia tehtäviä. Hallituksella on kaksi valiokuntaa, tarkastusvaliokunta sekä nimitys- ja palkitsemisvaliokunta.

Lisätiedot:
Kimmo Kivelä, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kimmo.kivela@eduskunta.fi