Hyppää pääsisältöön

YleX uudistuu vuonna 2018: Roberto Rodriguez musiikkiohjelmien tuottajaksi – luvassa uusia musiikin erikoisohjelmia

Roberto Rodriguez siirtyy YleX:lle Bassolta, jossa hän on työskennellyt muun muassa musiikki- ja ohjelmapäällikkönä.

Roberto Rodriguez. // Kuva: YleX /Juuli Aschan

YleX vahvistaa vankkaa musiikkiosaamistaan valitsemalla uuden musiikin ohjelmien tuottajaksi pitkän linjan elektronisen musiikin artisti ja DJ Roberto Rodriguezin. Rodriguez siirtyy tehtävään radiokanava Bassolta, jossa hän toimii tällä hetkellä musiikkipäällikkönä sekä tapahtumavastaavana. Aiemmin Rodriguez on toiminut Bassolla muun muassa ohjelmapäällikkönä, juontajana ja tuottajana.

- Olen superinnoissani uudesta tehtävästä! On mieletön juttu tulla mukaan vuoden musiikkimediaksi valitulle YleX:lle, Rodriguez sanoo.

Rodriguez on tehnyt DJ-keikkoja aina 1990-luvun alusta saakka. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tehnyt keikkoja maailman joka kolkassa Australiaa ja Etelämannerta lukuun ottamatta – mutta Australiaan on parhaillaan viritteillä pienimuotoinen kiertue.

Basson lisäksi Rodriguez on aiemmin työskennellyt tuottajana myös NRJ:llä. Hänellä on ollut oma Serenades-levy-yhtiö vuodesta 2011 saakka.

Rodriguez kertoo saaneensa musiikkikasvatuksensa YleX:ää edeltäneestä Radiomafiasta, joka sai hänet rakastumaan musiikkiin entistä syvemmin. Rodriguez haluaa, että YleX sytyttää samanlaisen liekin mahdollisimman monen nuoren ja nuoren aikuisen elämässä.

- YleX:llä on merkittävä rooli uuden musiikin esittelijänä sekä musiikin monipuolisuuden rikastuttajana, Rodriguez kertoo.

Rodriguezin kokemukselle ja musiikkiosaamiselle sekä -tietämykselle tulee käyttöä, sillä ensi vuoden alussa YleX panostaa musiikkiohjelmiin entistäkin enemmän.

Helmikuussa YleX:llä alkaa useita uusia musiikiin erikoisohjelmia, joista kerromme lisää myöhemmin. YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto lupaa kaikkien tuttujen juontajien kuitenkin pysyvän kanavalla.

- Ei tarvitse olla huolissaan: Viki, Köpi, Poikelus, Hätönen ja muut rakastetut juontajat jatkavat YleX:ssä, Kautto kommentoi.

- Kerromme pian lisää vuoden 2018 kuvioista, mutta voin luvata jo nyt, että tulemme panostamaan entistä enemmän uuteen ja monipuoliseen musiikkiin. Olemme iloisia, että saimme joukkoomme Roberton, joka on musiikki- ja media-alalla tunnettu ja luotettu ammattilainen. Roberton avulla vahvistamme vanhoja ohjelmia ja kehitämme uusia avauksia, Kautto kertoo.

Lisäksi YleX:n perjantai-ilta uudistuu, sillä Matti Airaksisen lopettaessa hänen ja DJ Orionin luotsaama Disko2000 loppuu. DJ Orionin oma ohjelma säilyy ennallaan, mutta YleX:n perjantai-iltaan tulee uusia musiikkiohjelmia. Myös näistä kerromme myöhemmin – mutta paljastetaan sen verran, että YleX:ltä kuulet edelleen viikonlopun parhaat etkoilubiisit.

Kysytään vielä Roberto Rodriguezilta, miltä YleX:n uudet musiikkiohjelmat tulevat kokonaisuudessaan kuulostamaan?

- Ne tulevat olemaan sekä raikkaita että asiantuntevia, Rodriguez vakuuttaa.

Roberto Rodriguez aloittaa YleX:n musiikkiohjelmien tuottajana 15. tammikuuta.