Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Tarinoiden Suomi

Tarinoiden Suomi -dokumenttielokuva kertoo suomalaisten henkilökohtaisten tarinoiden kautta sen, mikä on meille tärkeintä.
Juhannus Kivinokassa Helsingissä. Tarinoiden Suomi -dokumenttielokuva kertoo suomalaisten henkilökohtaisten tarinoiden kautta sen, mikä on meille tärkeintä. Kuva: Saara Mansikkamäki Yle TV1,Dokume nttiprojekti: Tarinoiden Suomi

TV1 maanantaina 25.12.2017 klo 20.45 - 22.10, uusinta sunnuntaina 31.12. klo 12.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Tarinoiden Suomi -dokumenttielokuva kertoo suomalaisten henkilökohtaisten tarinoiden kautta sen, mikä on meille tärkeintä. Miten meistä on tullut sitä, mitä olemme ja millaista muutosta käymme lävitse siirtyessämme kansainvälistyvään 100-vuotista itsenäisyyttä juhlivaan Suomeen?

Elokuva raottaa verhoja kansakunnan muistiin henkilökohtaisten tarinoiden kautta.

Tarinat kertovat rakkaudesta; rakkaudesta perheeseen, isänmaahan, itseensä ja jumalaan. Kuulemme kaikuja menneisyydestä, suurten ikäluokkien nöyryydestä, haavoista, kiitollisuudesta ja onnen eväistä. Mukana ovat myös uus-suomalaisten tai Suomessa vierailevien tarinat.

Universaalilla tasolla, usko, toivo ja rakkaus ovat elokuvassa alati läsnä. Yksityisyys yhdistyy kansakunnan muistiin ja muodostaa kertomuksen 100 vuotiaasta maasta. Tarinoiden Suomessa on kysymys yhdessä tekemisestä, kokemisesta.

Ohjaus: Juhani Oroza. Tuotanto: Inland Film Company Oy, 2017.