Hyppää pääsisältöön

Maa-artisokalla höystetty pizetta

Paulin pizetta on herkullinen ja helppo valmistaa.

Ainekset:

  • 3 levyä voitaikinaa
  • 3 maa-artisokkaa
  • ½ sitruuna
  • 25 gr voita
  • suolaa

Tee näin:

  1. Kauli voitaikina ohueksi levyksi. Ota voitaikinasta pyörylöitä esimerkiksi isolla lasilla (n 6 cm läpimitaltaan).
  2. Pistele taikinaan runsaasti reikiä, esimerkiksi haarukalla.
  3. Leikkaa maa-artisokat ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut hieman lomittain voitaikinan päälle.
  4. Purista päälle sitruunan mehua ja ripottele hieman suolaa pintaan.
  5. Peitä ohuesti höylätyillä voisiivuilla.
  6. Paista lämpimällä pellillä 210-asteisessa uunissa n 11 min.
  7. Tarjoile heti.