Hyppää pääsisältöön

Rock-valokuvaaja Ville Juurikkala valloitti maailman, mutta palasi Suomeen: "Suurkaupungissa asuminen ahdistaa"

Ville Juurikkala
Ville Juurikkala Puoli seitsemän,Ville Juurikkala

Valokuvaaja Ville Juurikkalalla on takanaan yksi elämänsä kiireisimmistä syksyistä: näyttely New Yorkissa huippugalleriassa ja kolmannen lapsen syntymä. Vauhdin pysäytti viikko sitten Juurikkalan äidin, elokuvaohjaaja Kaija Juurikkalan aivoverenvuoto.

Ville Juurikkala on itseoppinut valokuvaaja, jonka tie on vienyt kuin itsestään City-lehden ja Suosikin kuvaajasta kansainvälisten rock-tähtien luottokuvaajaksi.

Aluksi hän kuvasi suomalaisia The 69 Eyesia ja HIM:iä, sitten tilauksia alkoi tulla sellaisilta bändeiltä kuin Linkin Park ja Good Charlotte. Juurikkala on kuvannut myös Guns N' Rosesin Slashia ja Aerosmithin Steven Tyleria.

– Huipputähtien kanssa on rentoa tehdä töitä, mutta joskus sopimuskuviot ovat tosi monimutkaisia: mukana saattaa olla monta lakimiestä ja manageria.

Slash
Kitaristi Slash. Slash Kuva: Ville Juurikkala Ville Juurikkala,Puoli seitsemän,Slash

Viimeisin valloitus Juurikkalalle oli näyttely New Yorkin kuuluisassa musiikkikuvia esittelevässä Morrison Hotel Galleryssa. Siellä olivat marraskuussa esillä Juurikkalan HIM-yhtyeestä ottamat kuvat.

– En uskonut, että olisin voinut saada sinne kuvia esille. Se oli tosi yllätys. Ehkä heihin vetosi Ville Valon karisma kuvissa.

Juurikkala myös asui aikanaan Los Angelesissa useamman vuoden, mutta väsyi suurkaupungin teennäiseen elämänmenoon.

– Ainakaan mulle se ei sovi. Olen liian herkkä sinne. Siitä tulee pidemmän päälle tosi ahdistunut olo. Kaipasin jotain todellista ja luontoa, niitä ei Losissa ole juuri ollenkaan.

Kaipasin jotain todellista ja luontoa, niitä ei Losissa ole juuri ollenkaan.

Nykyisin Juurikkala käy Yhdysvalloissa vain mahdollisimman nopeita pyrähdyksiä töiden takia. Elämä on Lohjalla maaseudulla vaimon ja kolmen lapsen kanssa, joista nuorimmainen on vasta kaksikuinen.

Syntymän lisäksi elämän rajallisuus on tullut hiljattain Juurikkalan eteen. Hänen äitinsä, elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala sai viikko sitten aivoverenvuodon ja aivoinfarktin.

Muutaman päivän ajan näytti huonolta, mutta nyt toipuminen on lähtenyt lupaavasti käyntiin.

– Hän on vielä teho-osastolla, mutta kädet ja jalat liikkuvat jo ja hän pystyy syömään itse. Puheen kanssa menee vielä aikaa, mutta asiantuntijoiden mukaan toipuminen on hyvää. Äiti on aina ollut energinen ja pirteä ihminen, hän taistelee kyllä.

Äiti on aina ollut energinen ja pirteä ihminen, hän taistelee kyllä.

Vaikka äidin sairaus varjostaa joulua, pyhät ovat Ville Juurikkalalle tärkeää rauhoittumisen aikaa.

– Tarvitsen sitä, että kaikki rauhoittuvat hetkeksi. Silloin osaan itsekin rauhoittua.

Katso Ville Juurikkalan koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän