Hyppää pääsisältöön

Strömsön lohirulla

Paulin herkullinen lohirulla saa makunsa maa-artisokasta, omenasta ja itsetehdystä sinappikastikkeesta.

Ainekset:

  • ¼ graavattu lohifile
  • 3 maa-artisokkaa
  • 2 kotimaista omenaa

Sinappikastikkeen ainekset:

  • ½ dl makeaa ja vahvaa sinappia
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl ruokaöljyä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sinapinsiemeniä

Tee näin:

  1. Asettele ohuita lohisiivuja suorakaiteen muotoon voipaperille. Painele siivujen reunat kevyesti ohuemmaksi.
  2. Keitä suikaloitu maa-artisokka n 1 min ajan. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä.
  3. Mittaa kulhoon sinappi, sinappijauhe, hunaja ja tilkka omenaviinietikkaa. Lisää 1-1,5 dl ruokaöljyä ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää hienonnettu tilli.
  5. Sekoita sinappikastikkeeseen suikaloitu omena ja maa-artisokka.
  6. Levitä seos pituussuunnassa noin kolmasosalle lohiviipaleita.
  7. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan voipaperia apuna käyttäen.
  8. Leikkaa rullasta vinosti suupaloja ja ripottele pinnalle tilliä ja sinapinsiemeniä.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Strömsön puutarhailta 6.6.2019 – varaa kalenteriisi jo nyt

    Puutarhailta Strömsössä houkuttelee noin 2000 käviää.

    Strömsön puutarhailta on täällä taas. Torstaina 6.6. klo 16–20 on tarjolla taimitori, puutarha-asiantuntijoita, opastusta, vohveleita ja kepparirata nurmikolla. Tule Strömsöhön tai katso suoraa lähetystä Yle Areenasta tai Yle Femiltä.

  • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

    Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

    Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

  • Viljele kuormalavassa – vasta-alkajan yksinkertainen keittiöpuutarha

    Aina on tilaa kuormalavaviljelmälle.

    Pieni kuormalava täynnä salaattia ja yrttejä keittiönoven vieressä ei ole hassumpi, jos pitää ruoanlaitosta. Ja kuvioiden ja suurempien kokonaisuuksien luomisesta pitävä voi sijoitella tusinan kuormalavoja ja täyttää ne yrteillä, kesäkukilla, heinillä ja perennoilla.