Hyppää pääsisältöön

Strömsön lohirulla

Paulin herkullinen lohirulla saa makunsa maa-artisokasta, omenasta ja itsetehdystä sinappikastikkeesta.

Ainekset:

  • ¼ graavattu lohifile
  • 3 maa-artisokkaa
  • 2 kotimaista omenaa

Sinappikastikkeen ainekset:

  • ½ dl makeaa ja vahvaa sinappia
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl ruokaöljyä
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sinapinsiemeniä

Tee näin:

  1. Asettele ohuita lohisiivuja suorakaiteen muotoon voipaperille. Painele siivujen reunat kevyesti ohuemmaksi.
  2. Keitä suikaloitu maa-artisokka n 1 min ajan. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä.
  3. Mittaa kulhoon sinappi, sinappijauhe, hunaja ja tilkka omenaviinietikkaa. Lisää 1-1,5 dl ruokaöljyä ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää hienonnettu tilli.
  5. Sekoita sinappikastikkeeseen suikaloitu omena ja maa-artisokka.
  6. Levitä seos pituussuunnassa noin kolmasosalle lohiviipaleita.
  7. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan voipaperia apuna käyttäen.
  8. Leikkaa rullasta vinosti suupaloja ja ripottele pinnalle tilliä ja sinapinsiemeniä.