Hyppää pääsisältöön

Vegaaninen marenki

Paulin mausteisen marengin salaisuus on kikherneliemi. Se tekee marengista ihanan rapean ja kuohkean.

Tämä herkku sopii myös muna-allergiselle ja vegaanille.

Ainekset:

  • ¾ osa lientä kikhernepurkista (n 500 gr)
  • 1 mm etikkaa, 12 %
  • 1 dl sokeria
  • 1 tlk kanelia
  • ½ dl pakastekuivattuja tai kuivattuja puolukoita, hienonnettuna

Tee näin:

  1. Vatkaa sähkövatkaimella kikherneliemi ja etikka paksuksi vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten kunnes vaahto on kovaa (pysyy kulhossa käännettäessä ylösalaisin )
  3. Lisää kaneli.
  4. Pursota marenkivaahto pellille pursottimen tai lusikan kanssa pieniksi ''palloiksi''.
  5. Koristele puolukkajauheella.
  6. Kysennä marengit 95-asteisen uunin keskitasolla n 60 min.
  7. Anna kuivua.
  8. Säilytä marengit ilmatiiviissä purkissa.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa