Hyppää pääsisältöön

Maria Lund viihtyy maalla kolmen tunnin työmatkasta huolimatta – "Asuin pitkään paikoissa, joissa ei edes tervehditty naapureita"

Maria Lund
Maria Lund Puoli seitsemän,Maria Lund

Laulaja Maria Lund on nähty lähes kaikkien isojen musikaalien tähtenä. Parhaillaan hän näyttelee Tampereella Viulunsoittaja katolla -musikaalissa. Työmatkaan menee kolme tuntia suuntaansa.

Maria Lund on asunut perheensä kanssa Keski-Suomessa Hankasalmella jo seitsemän vuotta. Hän aiheutti alkusyksystä pienimuotoisen somekohun Hankasalmen sanomiin kirjoittamallaan kolumnilla.

Kolumnissa hän ihmetteli, miksi ihmiset jaksavat päivitellä maallemuuttoa ja maalla asumista niin voimallisesti.

– Jos on maalta kotoisin, niin silloin on hyväksyttävää muuttaa maalle takaisin. Mutta jos on alunperin kaupunkilainen ja muuttaa maalle, niin se tuntuu olevan monelle ihan perisynti.

Jos on alunperin kaupunkilainen ja muuttaa maalle, niin se tuntuu olevan monelle ihan perisynti.

Nykyään Lund ei enää jaksa vastata kyselijöille mitään.

– Viihdymme Hankasalmella, koska siellä on rauhallista ja sijainti on loistava esiintyvälle taiteilijalle. Olen saanut sieltä myös hyviä ystäviä. Asuin vuosikausia sellaisissa paikoissa, joissa ei välttämättä tervehditty edes naapureita.

Lundia ei haittaa edes kolmen tunnin yhdensuuntainen työmatka, jota hän parhaillaan kulkee Tampereen Työväen Teatteriin. Siellä hän näyttelee Viulunsoittaja katolla -musikaalissa.

Klassikkomusikaali kuvaa pienen kylän elämää, johon maailman muutokset tulevat vääjäämättä eivätkä kaikki suhtaudu muutoksiin ilolla.

Rehellisyyden nimessä en usko, että musikaaleilla voi vaikuttaa asioihin.

Lundin mukaan musikaalin teemat ovat ajankohtaisia aina: maailmassa on aina joku kolkka, jossa asiat ei ole hyvin ja ihmiset käyttäytyvät huonosti.

– Rehellisyyden nimessä en usko, että musikaaleilla voi vaikuttaa asioihin. Mutta jos joku ajattelee, että maailmassa ei ole ongelmia eivätkä ne ainakaan koske häntä, niin jos edes yhden slelaisen mielipiteen voisi käännyttää niin se olisi jo hyvä. Tarkoitus on herättää ajatuksia ja tunteita.

Musikaaleissa Lundia kiehtoo se, että niissä pääsee tekemään kaikkea: näyttelemään, tanssimaan ja laulamaan. Yksi rooli on vielä haaveissa:

– Haluaisin kovasti tehdä Evitan!

Katso Maria Lundin koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.