Hyppää pääsisältöön

Ylen Nuntii Latini jatkaa keväälle 2019

Kuvassa Nuntii Latinin, Yle Radio 1:n latinankielisen viikkokatsauksen tekijät Tuomo Pekkanen, Virpi Seppälä-Pekkanen ja Reijo Pitkäranta.
Kuvassa Nuntii Latinin, Yle Radio 1:n latinankielisen viikkokatsauksen tekijät Tuomo Pekkanen, Virpi Seppälä-Pekkanen ja Reijo Pitkäranta. Kuva: Laura Mainiemi radio,Yle Radio 1,Nuntii Latini,Reijo Pitkäranta,Tuomo Pekkanen

Nuntii Latini, Ylen latinankielinen viikkokatsaus jatkaa Yle Radio 1:ssä keväälle 2019. Tällöin ohjelma täyttää ansiokkaat 30 vuotta.

Yle kertoi marraskuussa, että viimeiset latinankieliset uutiset kuultaisiin tämän vuoden lopulla. Ohjelman päättymistä siirretään eteenpäin ja se saa jatkoaikaa keväälle 2019.

Nuntii Latinin jatkosta on keskusteltu sen tekijöiden dosentti Reijo Pitkärannan sekä professori Tuomo Pekkasen ja Virpi Seppälä-Pekkasen kanssa.

“Yle on sopinut yhteisymmärryksessä ohjelman tekijöiden kanssa, että ohjelmaa jatketaan kevääseen 2019 saakka, jolloin Nuntii Latini täyttää 30 vuotta. Olemme saaneet paljon kiitosta Nuntii Latinista ja moni on myös pahoitellut sen päättymistä. Nyt voimme tyydyttää latinaa arvostavien kuuntelijoidemme toiveet ja kenties motivoida ohjelmalle jatkoa maailmalla”, toteaa Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Nuntii Latini on myös maailmalla tunnettu ja maineikas.

“Yle arvostaa professoreiden ja heidän latinistitiimiensä panosta. Ohjelma on elänyt kaikki nämä vuodet heidän henkilökohtaisen ja huippulaadukkaan työnsä varassa”, kiittää Vilén.

Nuntii Latini -viikkokatsaus kuullaan Yle Radio 1:ssä perjantaisin klo 18:15.
Nuntii Latini -ohjelmat vuodesta 2011 ovat kuunneltavissa Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/nuntii. Lähetysten lisäksi sivuilta löytyvät kaikki uutistekstit ja keskeistä sanastoa. Nuntii Latinia julkaistaan myös teksti-tv-sivulla 365.

Tiedotetta muutettu 22.12. 2017 klo 10:30. Tekstistä on poistettu yksi lause:
"Ohjelmaa alusta asti tehneet latinistit arvioivat, että Nuntii Latini on tulossa elinkaarensa päähän."

Ja vielä lisätty, että:
"Yle on sopinut yhteisymmärryksessä ohjelman tekijöiden kanssa, että ohjelmaa jatketaan kevääseen 2019 saakka, jolloin Nuntii Latini täyttää 30 vuotta."